Ontwerpbestemmingsplan (inclusief beeldkwaliteitsplan) “Sint-Oedenrode, verplaatsing Albert Heijn”

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van de gemeente Meierijstad maken bekend dat in het kader van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder ter inzage ligt:

Ontwerpbestemmingsplan “Sint-Oedenrode, verplaatsing Albert Heijn” (inclusief beeldkwaliteitsplan)

Het bestemmingsplan maakt een ontwikkeling mogelijk waarbij de nieuwe supermarkt wordt gesitueerd aan de Borchmolendijk. Daarvoor worden de panden Borchmolendijk 14, 16, 18, 20/20a, 22 en 22a en Passtraat 2 gesloopt. Bovenop de nieuwe supermarkt worden maximaal 6 appartementen gebouwd. De oude locatie van de supermarkt (Markt 18) wordt herbestemd. Daarbij wordt uitgesloten dat daar in de toekomst nog een supermarkt mag worden geëxploiteerd.

Voor de toetsing op welstand is voor de herontwikkelingslocatie ook een beeldkwaliteitsplan (BKP) opgesteld. Dit BKP is terug te vinden als bijlage 4 in het bijlagenboek “Bijlagenboek BP Sint-Oedenrode, verplaatsing Albert Heijn”.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders hebben besloten, dat er geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld voor bovengenoemde ontwikkeling. Op grond van de onderzoeken en afwegingen in de ‘Aanmeldingsnotitie/vormvrije m.e.r.-beoordeling” (bijlage 12 in het bijlagenboek) blijkt dat het plan geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zal hebben. Het opstellen van een MER is daarom niet noodzakelijk.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Sint-Oedenrode, verplaatsing Albert Heijn” met alle daarbij behorende stukken, het beeldkwaliteitsplan (bijlage 4 in het bijlagenboek) en het M.e.r.-beoordelingsbesluit liggen met ingang van donderdag 11 februari 2021, gedurende 6 weken, tot en met woensdag 24 maart 2021 ter inzage in het stadhuis van de gemeente Meierijstad, Stadhuisplein 1 te Veghel gedurende openingstijden.

Tevens zijn de stukken zijn ook elektronisch raadpleeg op :

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.OED001BP0022019P-ON01

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze (reactie) kenbaar maken over het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Hier is geen zelfstandig bezwaar en beroep mogelijk, tenzij een belanghebbende door dit besluit rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kunt u als belanghebbende, anders dan de initiatiefnemer, inbrengen als zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de Gemeenteraad van Meierijstad, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het indienen van een mondelinge reactie dient u een afspraak te maken. U kunt voor nadere informatie contact opnemen met de heer R. van Boxtel of mevrouw L. Vulders van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

De vaststelling van het bestemmingsplan met het daarbij behorende beeldkwaliteitsplan zal plaatsvinden door de gemeenteraad.

Veghel 10 februari 2021

Naar boven