Ontwerpverklaring van geen bedenkingen en ontwerpomgevingsvergunning Oostmolendijk 40

Logo Ridderkerk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ridderkerk maken op grond van het bepaalde in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat de gemeenteraad op 10 december 2020 een ontwerpverklaring van geen bedenkingen heeft afgegeven.

Deze ontwerpverklaring heeft betrekking op de ruimtelijke onderbouwing die hoort bij de ontwerpomgevingsvergunning (R200310875) voor de bouw van een vrijstaande woning met kelder. Afwijking van het bestemmingsplan is noodzakelijk omdat de nieuwe woning gedeeltelijk buiten het bestaande bouwvlak wordt gebouwd.

Wilt u de ontwerpverklaring en de ontwerpomgevingsvergunning bekijken?

Dat kan vanaf 12 februari tot en met 25 maart 2021:

  • via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl/ter-inzage;

  • in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) op afspraak;

Niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn via internet in te zien. Om de stukken in te zien in het Gemeentelijke Service Centrum moet u een afspraak maken. Een afspraak kunt u maken via de gemeentelijke website.

Wilt u reageren op de stukken?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan het college van burgemeester en wethouders. Deze brief heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 26 maart 2021 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer Rienks van de afdeling Advies Ruimte. U kunt hiervoor maandag tot en met donderdag bellen op telefoonnummer 0180 - 451 221. Een brief heeft onze voorkeur.

Wat is de volgende stap in de procedure?

De binnengekomen zienswijzen voorzien wij van een reactie. Voor zover de zienswijzen hier aanleiding toe geven kan het plan worden bijgesteld. Na het afgeven van een definitieve verklaring van geen bedenkingen en omgevingsvergunning wordt hierover bericht in de Staatscourant, de Blauwkai en op de website.

Naar boven