Gemeente West Betuwe – gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en vaststelling besluit hogere grenswaarde geluid - Havendijk 27, Beesd

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 11 februari 2021 ligt gedurende zes weken ter inzage het vastgestelde bestemmingplan ‘Havendijk 27, Beesd’’. Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van donderdag 1 oktober 2020 tot en met woensdag 11 november. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan in haar vergadering van 26 januari 2021 gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken ter inzage op het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Van Dam van Isseltweg 4 in Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl. Vanwege het coronavirus hanteert de gemeente West Betuwe beperkte openingstijden. Kijk voor de meest actuele openingstijden op de website van de gemeente: www.westbetuwe.nl.

De planstukken zijn ook te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960.BEEHavendijk27-VSG1.

Toelichting

Op het perceel Havendijk 27 in Beesd is momenteel een hoveniersbedrijf gevestigd. Het bestemmingsplan ziet op het verplaatsen van het hoveniersbedrijf en sloop van de bedrijfsgebouwen. De bedrijfswoning, een gemeentelijk monument, wordt behouden. Op het vrijkomende perceel voorziet het plan in de realisatie van 3 vrijstaande woningen aan de Havendijk.

Vaststellingsbesluit hogere grenswaarde Wet Geluidhinder

Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting vanwege het wegverkeer op de Rijksweg A2 op de noordgevel van de meeste noordelijk gelegen woning hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Aangezien de maximale hogere grenswaarde van 53 dB niet wordt overschreden en geluid reducerende maatregelen bezwaren ontmoeten, kunnen voor de desbetreffende gevel een hogere grenswaarde worden vastgesteld van 50 dB. Burgemeester en wethouders hebben de benodigde hogere grenswaarden op 26 januari 2021 vastgesteld.

Beroep

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan geldt dat gedurende de beroepstermijn (tot en met woensdag 24 maart 2021) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van het bestemmingsplan;

  • Iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven