Vaststelling bestemmingsplan Vogelaardreef 26, Noordwijk'

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat het door de gemeenteraad van Noordwijk op 26 januari 2021 vastgestelde bestemmingsplan ‘Vogelaardreef 26 Noordwijk’ met plancode NL.IMRO.0575.BPLGVogelaardr26-VA01 ter inzage ligt. 

Plangebied

Het betreft de locatie Vogelaardreef 26, hoek De Boender, in het gebied het Langeveld.

Inhoud van het plan

Op de locatie Vogelaardreef 26 is de initiatiefnemer voornemens de bestaande manege te beëindigen en het genoemde perceel te herinrichten. Daarbij wordt een schuurruimte gesloopt, een paardenbak verwijderd en een bestaande paardenbak (t.b.v. een aantal privépaarden) verlegd. Daarnaast wordt de functie van de bestaande woning gewijzigd in die van plattelandswoning (dat is een agrarische bedrijfswoning die mag worden bewoond door een niet aan het bijbehorende agrarisch bedrijf verbonden bewoner) en wordt aan De Boender en nieuwe woning gebouwd, een zogenaamde Greenportwoning. Daarnaast wordt het agrarisch bouwvlak verkleind zodat er nagenoeg geen agrarische gebouwen meer kunnen worden bijgebouwd. Het bestemmingsplan biedt het juridisch en planologisch kader voor deze ontwikkeling. De regels ten aanzien van de nieuw te bouwen woning zullen overeenkomstig de regels zijn zoals die gelden ten aanzien van de reeds bestaande burgerwoningen in het landelijk gebied.

Wijzigingen ten opzicht van het voorontwerp

Het vastgestelde bestemmingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat al in eerdere instantie ter visie heeft gelegen.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Vogelaardreef 26 Noordwijk’ ligt van 10 februari 2021 tot en met 23 maart 2021 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPLGVogelaardr26-VA01. In verband met de geldende beperkingen wegens de volksgezondheid is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Inzien kan alleen van 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een inzage-afspraak kunt u bellen met +31 (0)71 36 60 000. U wordt echter dringend verzocht het plan digitaal te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Beroep instellen

Aangezien geen zienswijzen zijn ingediend kan slechts een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen tegen het besluit. Het beroep moet ingediend worden in de periode van de ter inzage ligging. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Indien u beroep heeft ingesteld en er sprake is van spoedeisend belang, kunt u (ook) een verzoek voor een voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan bovenstaande procedures zijn griffiekosten verbonden.

 

Noordwijk, 9 februai 2021

Naar boven