Ontwerp wijzigingsplan Oostelijke Eilandlodges Bosrandzone Stortemelk

Logo Vlieland

Overeenkomstig artikel 3.8.1. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland bekend dat het ontwerp wijzigingsplan ‘Vlieand – Oostelijke Eilandlodges Bosrandzone Stortemelk’ gedurende een termijn van zes weken voor belanghebbenden ter inzage ligt.

Al enige tijd bestaan er plannen om camping Stortemelk uit te breiden in de bosrandzone tussen de camping en de Kampweg. Hier worden zogenaamde 'eilandlodges' (recreatiewoningen) voorgesteld in een bosrijke setting. De plannen voor de eilandlodges zijn uitgewerkt in een beeldkwaliteitsplan. De uitbreiding wordt gefaseerd ontwikkeld. De eerste en tweede fase omvatten de bouw 18 lodges in het westelijk deel van de bosrandzone en zijn inmiddels gerealiseerd. De derde fase is nu aangebroken en behelst de bouw van 4 eilandlodges in het oostelijk deel van de bosrandzone. Deze boshuisjes zijn specifiek gericht op het onderbrengen van groepen van maximaal 8 personen. De gemeente Vlieland wil medewerking verlenen aan het voornemen door gebruik te maken van een wijzigingsbevoegdheid die is opgenomen in het bestemmingsplan 'Recreatieve voorzieningen'. Om hier toepassing aan te geven, is dit wijzigingsplan opgesteld.

Indienen zienswijzen

 

Het ontwerp wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 8 februari 2021 tot en met maandag 22 maart 2021 ter inzage. Tijdens deze periode is het voor belanghebbenden mogelijk een gemotiveerde mondelinge of schriftelijke zienswijze in te dienen. Voor het maken van mondelinge zienswijzen neemt u contact op met mevrouw M. Veerdig (tel. 0562-452707). Schriftelijke zienswijzen stuurt u aan burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. U kunt geen zienswijzen via de e-mail indienen.

U kunt het ontwerp wijzigingsplan inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak.

Het planidentificatienummer voor ruimtelijke plannen is: NL.IMRO.0096.20201621-ON01

 

Vlielande 6 februari 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland,

Namens deze:

A. Idema

Naar boven