Gewijzigd vastgesteld exploitatieplan Zuiderloo, eerste herziening (2020)

Logo Heiloo

 

Burgemeester en wethouders van Heiloo maken op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 februari 2021 het exploitatieplan Zuiderloo, eerste herziening (2020) gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud exploitatieplan

De herziening van het exploitatieplan maakt onderdeel uit van het gelijknamige bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad op 7 december 2015. Het bestemmingsplan is gedeeltelijk onherroepelijk, volgens een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 19 oktober 2016. Het bestemmingsplan vormt het juridisch kader op basis waarvan het woningbouwgebied ontwikkeld kan worden.

Voor de gemeente is in het bestemmingsplangebied het kostenverhaal niet voor alle gronden anders verzekerd. Niet alle gronden zijn in eigendom van de gemeente, waardoor de kosten niet voor alle gronden waarop bouwmogelijkheden zijn voorzien via gronduitgifteprijzen kunnen worden gedekt. Daarnaast is niet met elke grondeigenaar een anterieure overeenkomst gesloten. Ook is er een noodzaak tot het stellen van eisen en regels over onder andere de inrichting van de openbare ruimte.

Conform artikel 6.15 Wro moet een exploitatieplan tenminste één keer per jaar worden herzien. De eerste herziening van het exploitatieplan Zuiderloo omvat zowel niet-structurele als structurele onderdelen. Bij een herziening op structurele onderdelen is artikel 6.14 Wro (en hierdoor ook afdeling 3:4 Awb) van toepassing.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Vanaf donderdag 11 februari 2021 tot en met woensdag 24 maart 2021 is de herziening van het exploitatieplan gedurende zes weken in te zien:

  • Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planID NL.IMRO.0399.bpZuiderloo-EX07;

  • Op de gemeentelijke website www.heiloo.nl onder plannen en projecten/inzage procedures.

Vanwege de coronamaatregelen vragen wij u de stukken digitaal in te zien. Wilt u toch de fysieke exemplaren inzien, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de heer Marcel Stijkel via telefoonnummer 088 9097529 of per mail via marcelstijkel@debuch.nl.

Hoe kunt u reageren?

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het exploitatieplan kan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd gedurende zes weken beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kan gebruik maken:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerp-exploitatieplan naar voren te brengen;

  • een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding exploitatieplan

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het exploitatieplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de hiervoor genoemde beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Marcel Stijkel via telefoonnummer 088 9097529 of per mail via marcelstijkel@debuch.nl.

 

 

Naar boven