Gemeente West Betuwe – ontwerpbesluit verlenen omgevingsvergunning uitgebreide procedure en m.e.r. beoordelingsbesluit - uitbreiding van het McDonalds restaurant, een nieuwe rijbaan en nieuwe parkeerplaatsen - Panweg 5, Enspijk

Logo West Betuwe

Met ingang van 4 februari 2021 ligt gedurende zes weken ter inzage het ontwerp besluit, met daarbij het m.e.r. beoordelingsbesluit, voor het verlenen van een omgevingsvergunning uitgebreide procedure voor de uitbreiding van het McDonalds restaurant, een nieuwe rijbaan en nieuwe parkeerplaatsen op het perceel Panweg 5 in Enspijk.

ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Het bouwplan bevat het uitbreiden van het eenlaagse restaurant en een gedeeltelijke herinrichting van het terrein met een nieuwe rijbaan en parkeerplaatsen.

m.e.r. – beoordelingsbesluit

Een onderdeel van de beoordeling van het bouwplan is een toets aan het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r). Hiervoor heeft de aanvrager een aanmeldnotitie aangeleverd.

De aanmeldnotitie voldoet aan de eisen die genoemd zijn in artikel 7.16, lid 2 en 3 van de Wet milieubeheer. Er worden geen belangrijke nadelige effecten voor het milieu voorzien die een Milieueffectrapportage noodzakelijk maken. Dit is ook de conclusie van de aanmeldnotitie.

Op grond van artikel 7.17 lid 1 van de Wet milieubeheer (Wm) heeft het bevoegd gezag besloten dat voor het verlenen van de omgevingsvergunning voor de uitbreiding van de McDonald’s in Enspijk geen Milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het m.e.r.-beoordelingsbesluitliggen met de daarbij behorende stukken vanaf donderdag 4 februari 2021 tot en met woensdag 17 maart 2021 ter inzage in het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Van Dam van Isseltweg 4 in Geldermalsen.

Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt de ODR via telefoonnummer (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl. In verband met het coronavirus heeft de gemeente West Betuwe beperkte openingstijden, meer informatie hierover vindt u op: www.westbetuwe.nl/coronavirus.

De stukken zijn ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbesluit heeft het

plan-identificatienummer NL.IMRO.1960.ENSpanweg5-ONT01.

Wilt u reageren op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het m.e.r.-beoordelingsbesluit?

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m woensdag 17 maart 2021) kan een ieder een

schriftelijke zienswijze (geen e-mail) sturen naar het college van B&W van West Betuwe,

Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven, dan dient u hiervoor uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum van de gemeente West Betuwe.

 

Naar boven