Gemeente West Betuwe - bestemmingsplan - Slotstraat - Opijnen

Logo West Betuwe

Burgemeester en wethouders van gemeente West Betuwe maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening) de ter inzage legging bekend van het vastgestelde bestemmingsplan “Slotstraat – Opijnen”.

Toelichting

Aan de Slotstraat te Opijnen is momenteel sprake van een verouderde boomgaard die deels ook wordt gebruikt voor het houden van vee. De boomgraad en kleinschalige veehouderij blijken niet langer houdbaar. Het plan voorziet in de realisatie van vijf levensloop bestendige woningen met perceel oppervlakten van 900 tot 1.200 m2. Het worden woningen in één bouwlaag met kap. De woningen worden ontwikkeld op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Tegen het plan is een zienswijze ingediend. De zienswijze heeft geleid tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan. De wijziging heeft betrekking op de opwaardering van de aangrenzende watergang.

Ter inzage legging

Het bestemmingsplan met daarbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 4 februari 2021 tot en met 17 maart 2021 ter inzage in het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (O.D.R.) U bereikt ze via (0344) 57 93 14 of info@odrivierenland.nl. In verband met het coronavirus heeft de gemeente West Betuwe beperkte openingstijden, meer informatie hierover vindt u op: www.westbetuwe.nl/coronavirus

De planstukken zijn ook te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960.OPISlotstraat-VSG1.

Beroep en voorlopige voorziening

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het raadsbesluit en het daarbij behorende gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan geldt, dat:

  • 1.

    Gedurende de beroepstermijn de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

    • a.

      iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

    • b.

      iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en;

    • c.

      iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden;

  • 2.

    Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Geldermalsen, 3 februari 2021

Burgemeester en wethouders van West Betuwe.

 

Naar boven