Gemeente Aalsmeer – ontwerp omgevingsvergunning Verlengde Molenvlietweg Aalsmeer en ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid Aalsmeerderweg 8,10 en 14

Logo Aalsmeer

Z20 - 002569

Het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer maakt, ingevolge artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij voornemens is de aanvraag om omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer Middenweg en deelgebieden 3,5 en 7 te verlenen. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Z20-002569. De huidige Molenvlietweg zal worden verlengd tot de aansluiting met de Aalsmeerderweg. Omdat de ontwikkeling niet past binnen de voor het plangebied geldende bestemmingsplan, wordt door middel van een uitgebreide procedure voor de omgevingsvergunning afgeweken.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting zal worden overschreden vanwege het wegverkeerslawaai van de Verlengde Molenvlietweg en de wegreconstructie aan de Aalsmeerderweg. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geluidreducerende maatregelen onvoldoende mogelijk zijn. In samenhang met de ontwerpomgevingsvergunning wordt daarom tevens de vaststelling van hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting voorbereid voor Aalsmeerderweg 8, 10 en 14.

 

Ter inzage

Met ingang van 5 februari 2021 ligt de ontwerp omgevingsvergunning inclusief het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid gedurende 6 weken met de daarbij behorende stukken, op de volgende wijzen ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.OIAVHB05xAC-OW01, en

  • via de gemeentelijke website, link: http://0358.ropubliceer.nl

  • de balie van de receptie in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. In verband met maatregelen in het kader van corona (Covid-19) dient hiervoor eerst een afspraak te worden gemaakt via tel. 0297-387575;

  • de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1, In verband met maatregelen in het kader van corona (Covid-19) dient hiervoor eerst een afspraak te worden gemaakt via tel. 020-5404911.

 

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder een zienswijze betreffende de ontwerpbeschikking inzake de omgevingsvergunning (bij voorkeur) schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) kenbaar maken of digitaal via fu-so@amstelveen.nl onder vermelding van “zienswijze ontwerp omgevingsvergunning Verlengde Molenvlietweg, Z20 - 002569” .

Belanghebbenden kunnen gedurende de voornoemde termijn een schriftelijke zienswijze tegen het voornemen hogere grenswaarden vast te stellen naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van “zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden Verlengde Molenvlietweg, Z20 - 002569” of digitaal via fu-so@amstelveen.nl.

Zienswijzen kunnen naar keuze ook mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 0297-387575 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Naar boven