Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Zuidweg 16A en 16B, Krabbendijke’ en besluit hogere waarden Wet geluidhinder, Reimerswaal

Logo Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 26 januari 2021 het bestemmingsplan ‘Zuidweg 16A en 16B, Krabbendijke’, met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.02KrBPZuidweg16-va01 ongewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan is opgesteld om de realisatie van 2 woon-werkkavels op gronden aan de Zuidweg 16A en 16B in Krabbendijke planologisch-juridisch mogelijk te maken.

Op grond van artikel 110c, lid 1, van de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouders tevens bekend dat zij op 17 december 2020 hebben besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden ten behoeve van de woningen aan de Zuidweg 16A en 16B in Krabbendijke. Deze hogere waarden zijn nodig vanwege het wegverkeer afkomstig van de Zuidweg. De procedure vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder is gekoppeld aan de bestemmingsplanprocedure.

 

Het ontwerpbestemmingsplan heeft samen met het ontwerpbesluit hogere waarden van 1 oktober 2020 tot en met 11 november 2020 voor iedereen ter inzage gelegen. Op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarden zijn niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpplan en het ontwerpbesluit.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt samen met het besluit hogere waarden van 4 februari 2021 tot en met 17 maart 2021 voor iedereen ter inzage.

Het bestemmingsplan ‘Zuidweg 16A en 16B, Krabbendijke’ en het besluit hogere waarden zijn te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Krabbendijke te klikken. Ook kunt u het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarden inzien bij de balie in het gemeentehuis.

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

 

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden kenbaar heeft gemaakt, kan gedurende de termijn van ter inzage legging tegen het betreffende vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ´s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

 

Belanghebbende burgers kunnen ook online beroep en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening indienen. Dat kan alleen via het digitale loket op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

De vaststellingsbesluiten en daarmee het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treden het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Steenbergen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Hij is bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113 of via ons e-mailadres gemeente@reimerswaal.nl.

Kruiningen, 3 februari

Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal

ir. J. Gideonse

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven