Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 25 januari 2021, nr. VO/197753, houdende wijziging van de Subsidieregeling pilot praktijkgericht programma voor gl en tl in verband met een aanpassing van het aantal scholen dat deel kan nemen aan de pilot

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

Gelet op de artikelen 4 en 5 van de Wet overige OCW-subsidies en de artikelen 1.3 en 2.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 5 van de Subsidieregeling pilot praktijkgericht programma voor gl en tl wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt ‘136’ vervangen door ‘137’.

2. In het tweede lid wordt ‘136’ vervangen door ‘137’.

3. In het derde lid wordt ‘100’ vervangen door ‘101’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 18 juni 2020.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

TOELICHTING

Deze regeling wijzigt de Subsidieregeling pilot praktijkgericht programma voor gl en tl. Met deze wijzigingsregeling wordt het aantal scholen dat subsidie kan ontvangen uitgebreid van 136 naar 137 scholen. De reden van deze uitbreiding is dat abusievelijk een school met een ander programma dan Technologie & Toepassing (T&T) is ingeloot voor een plek die was gereserveerd voor een T&T school. Om alsnog het vastgestelde aantal T&T scholen in de pilot mee te laten doen, is het noodzakelijk het totale aantal scholen uit te breiden. Deze uitbreiding past binnen het subsidieplafond omdat er minder subsidie was aangevraagd dan er beschikbaar was.

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 18 juni 2020, omdat de regeling op die datum inwerking is getreden. De reden daarvoor is dat deze wijziging invloed heeft op het aantal scholen dat mee kan doen aan de pilot, dat met terugwerkende kracht van toepassing moet zijn op de reeds ingediende aanvragen. Terugwerkende kracht is in dit geval niet bezwaarlijk, omdat louter sprake is van begunstiging en de rechtszekerheid niet wordt aangetast.

Omdat de voorbereidingen van de scholen die starten met de pilot al zijn begonnen, is het van belang dat de regeling zo snel mogelijk in werking treedt, zodat de school die alsnog is ingeloot ook kan beginnen met voorbereiden en zij nog mee kan doen met onder andere de centrale bijeenkomsten. Daarom is afgeweken van de vaste verandermomenten en de minimale invoeringstermijn van twee maanden.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Naar boven