Besluit omgevingsvergunning, nieuwbouw 24 woningen Boslaan 18, 18A, 18B, 18C, 20, 20A, 20B, 20C, Hanckemalaan 7 t/m 13, Het Steenhuis 1 t/m 7 en 2 t/m 16 te Zuidhorn (voormalig Borghlocatie)

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van gemeente Westerkwartier maken bekend dat zij een omgevingsvergunning voor het bouwen van 24 woningen op het perceel Boslaan 18, 18A, 18B, 18C, 20, 20A, 20B, 20C, Hanckemalaan 7 t/m 13, Het Steenhuis 1 t/m 7 en 2 t/m 16 te Zuidhorn (voormalig Borghlocatie) met afwijking ex artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo hebben verleend. De gemeenteraad heeft voor het afwijken van het bestemmingsplan op 3 november 2020 een verklaring van geen bedenkingen (VVGB) afgegeven.

Inhoud van het plan

Door Wold & Waard is op 10 september 2020 een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van 24 woningen op de Borghlocatie (hoek van de Boslaan en Hanckemalaan) in Zuidhorn. De invulling bestaat uit 6 blokken van 4 woningen, met bijbehorende infrastructuur en parkeervoorzieningen. Door het plan wordt een doorgaande weg aangelegd met een ontsluiting op zowel de Boslaan als de Hanckemalaan. Binnen het plangebied worden minimaal 38 parkeerplaatsen gerealiseerd. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is een uitgebreide omgevingsvergunningprocedure gevolgd.

Ter inzage

De beschikking met bijbehorende stukken en de verklaring van geen bedenkingen liggen vanaf 3 februari 2021 tot en met 17 maart 2021 tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC), locatie Zuidhorn. Ook zijn de stukken digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1969.OVZU20HERS2). Daarnaast kunnen de stukken digitaal worden ingezien via de website van de gemeente: www.westerkwartier.nl/borghlocatie.

 

Beroep

Tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning en afgifte van de verklaring van geen bedenkingen kan tot en met 17 maart 2021 beroep worden ingesteld door:

  • 1

     

    degene die een zienswijze heeft ingediend en belanghebbende is;

  • 2

     

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om hun zienswijzen tegen het ontwerpbesluit kenbaar te maken.

    In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden uw naam, adres, handtekening en de dagtekening. Ook geeft u een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent en de redenen waarom u beroep instelt. Zo mogelijk moet een kopie van het besluit worden meegezonden. Het beroep kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook digitaal beroep instellen via: digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

    Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

    Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in werking treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Binnen de beroepstermijn kunnen belanghebbenden een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor de besluiten niet in werking treden, totdat op het verzoek is beslist.

    Aan het instellen van beroep en het indienen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

    Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het KCC (tel. 14 0594).

Naar boven