Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning Aldi Kamperland, Noord-Beveland

Logo Noord-Beveland

Titel

Gemeente Noord-Beveland – inzage ontwerpbestemmingsplan “Aldi Kamperland” en ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen van een winkelruimte en het bouwen van een reclamezuil – Ruiterplaatweg 4 in Kamperland.

Algemene informatie/samenvatting

Burgemeester en wethouders van Noord-Beveland maken op grond van artikel 3.31 Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor het bouwen van een winkelruimte (activiteit het bouwen van een bouwwerk) en het bouwen van een reclamezuil (activiteit het bouwen van een bouwwerk) aan de Ruiterplaatweg 4 in Kamperland en voornemens zijn de gemeenteraad van Noord-Beveland voor te stellen het ontwerpbestemmingsplan “Aldi Kamperland” (planidentificatienummer: NL.IMRO.1695.BPAldiKamperland‐ON01) vast te stellen.

In 2018 is een ALDI-supermarkt gebouwd op bedrijventerrein Het Rip II te Kamperland. Dit betreft een tijdelijke huisvesting. Het is de bedoeling om op korte termijn een definitief gebouw te realiseren ten behoeve van de ALDI. Deze wordt dichter bij de Ruiterplaatweg gesitueerd. Na afronding van de bouwwerkzaamheden zal de tijdelijke ALDI-supermarkt worden verwijderd.

Ons kenmerk: omgevingsvergunning met registratienummer O2020003 en ontwerpbestemmingsplan “Aldi Kamperland” met planidentificatienummer: NL.IMRO.1695.BPAldiKamperland‐ON01.

Categorie

Omgevingsvergunning

Kern

Het plangebied is gelegen in de kern Kamperland. De locatie ligt op het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Het Rip II, ten westen van de kern Kamperland.

Locatie

Perceel aan de Ruiterplaatweg 4 in Kamperland, kadastraal bekend gemeente Wissenkerke, sectie R, nummer 951.

Inzage plan

De aanvraag, de ontwerp-omgevingsvergunning, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen liggen met ingang van 4 februari gedurende 6 weken tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis in Wissenkerke (uitsluitend op afspraak). Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.noord-beveland.nl/planprocedure. Een volledige digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan met planidentificatienummer NL.IMRO.1695.BPAldiKamperland‐ON01 is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.BPAldiKamperland-ON01.

Indienen zienswijzen

Tijdens voornoemde inzageperiode van 6 weken kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Noord-Beveland (Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke). Maak daarbij zo duidelijk mogelijk kenbaar tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt (ontwerpbestemmingsplan of ontwerp-omgevingsvergunning). Als u mondeling een zienswijze wilt inbrengen, kunt u contact opnemen met de Afdeling Beleid & Projecten, telefoon 14 0113. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke besluiten kan worden ingediend als u ook een zienswijze hebt ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning en u belanghebbende bent.

Voor zover uw zienswijze zich richt tegen het ontwerpbestemmingsplan zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning zal worden genomen door burgemeester en wethouders van Noord-Beveland.

Coördinatie van besluiten

De gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning gebeurt op grond van de coördinatieregeling van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening. De bovengenoemde besluiten worden gecoördineerd behandeld en voorbereid. Deze regeling maakt het mogelijk dat de gemeente efficiënter, sneller en meer inzichtelijk kan besluiten over ruimtelijke projecten. Met deze regeling wordt de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen en procedures gebundeld. Dit betekent dat de ontwerpbesluiten en later ook de genomen besluiten gelijktijdig ter inzage worden gelegd. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning. Het college van burgemeester en wethouders is het coördinerend bestuursorgaan.

Meer informatie?

U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 14 0113. 

 

Naar boven