Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Hof van Duurzaamheid, fase 2

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van het geldende bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen e.o. en snelwegen', om daarmee 40 woningen te kunnen bouwen ten noorden van de Rondweg-Noord, in het verlengde van de geplande nieuwbouw in de driehoek tussen de Rondweg-Noord, Laan van Duurzaamheid en Oude Zevenhuizerstraat. De woningen komen in de plaats van het in het eerdere plan voorziene tankstation. Het plan sluit qua ruimtelijke uitstraling aan bij de overige nieuwbouw in het gebied.

De bouw van de 40 woningen is niet mogelijk binnen de regels van het geldende bestemmingsplan.

Om de bouw van de woningen mogelijk te maken moet daarom een planologische procedure worden doorlopen, in dit geval een omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan. 

Het college is ook voornemens om voor de appartementen hogere grenswaarden vast te stellen als bedoeld in artikel 110a van de Wet geluidhinder.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen met bijbehorende stukken van donderdag 4 februari tot en met woensdag 17 maart 2021 ter inzage. De stukken zijn in te zien via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0307.OV00071-0201). Ook liggen de stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Zienswijzen

Gedurende de periode van ter inzage legging (4 februari tot en met 17 maart 2021) kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning naar voren brengen. Over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen enkel belanghebbenden een zienswijze kenbaar maken.

Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:

 

  • 1.

    Een brief schrijven en deze per post sturen naar: Gemeente Amersfoort

Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving

Postbus 4000

3800 EA Amersfoort

Vermeld in uw zienswijze op welk ontwerpbesluit uw zienswijze betrekking heeft.

  • 1.

    Via het Online formulier: Met dit formulier kunt u digitaal een zienswijze indienen, inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Het formulier is te vinden op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen bij de documenten over dit ontwerpbesluit. Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld. Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht. Meer weten over DigiD? Kijk op www.digid.nl.

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld. Wilt u liever iemand spreken en uw zienswijze mondeling naar voren brengen, dan kunt u daarvoor

een afspraak maken bij de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving via telefoonnummer 14 033.

Naar boven