Gemeente Landgraaf - Ontwerpbestemmingsplan ‘Woningen Hompertsweg’ en ontwerpbesluit hogere waarden Wgh ‘Woningen Hompertsweg’

Logo Landgraaf

 

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening maken Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Woningen Hompertsweg’ (NL.IMRO.0882.BPWONHOMPERTSWEG-ON01) ter inzage ligt. Middels dit bestemmingsplan wordt het splitsen van het perceel aan de Hompertsweg ong., kadastraal bekend als gemeente Schaesberg, sectie E, nummer 1491 in 3 bouwkavels voor de bouw van maximaal 3 woningen mogelijk gemaakt. Het gebied waarop het bestemmingsplan betrekking heeft wordt als volgt begrensd: aan de voorzijde door de Hompertsweg, aan de linkerzijde door de aanwezige groenvoorziening, aan de achterzijde en rechterzijde door de tuinen van de woningen gelegen aan de Boslaan. Het plan legt planologisch-juridisch de voorwaarden voor de bouw van de woningen vast.

 

Voor de bouw van de woningen zal een hogere grenswaarde als bedoeld in de Wet geluidhinder verleend moeten worden als gevolg van de overschrijding van de voorkeursgrenswaarde met betrekking tot het wegverkeer. De ontwerpbeschikking dienaangaande ligt eveneens ter inzage.

 

Ter inzage legging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Woningen Hompertsweg’ met de bijbehorende stukken alsmede de ontwerpbeschikking inzake de hogere grenswaarden liggen met ingang van 4 februari 2021 t/m 17 maart 2021 tijdens de openingstijden ter inzage bij het Klant Contact Centrum.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan eveneens in elektronische vorm raadplegen via de gemeentelijke website www.landgraaf.nl onder de rubriek ‘Bestuur en Organisatie-Officiële-publicatie-Ruimtelijke plannen’, alsmede via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder gebruikmaking van het planidentificatienummer (IDN) NL.IMRO.0882.BPWONHOMPERTSWEG-ON01.

 

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde periode kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Landgraaf, Postbus 31000, 6370 AA Landgraaf. Wenst u liever mondeling uw zienswijze in te dienen, dan dient u hiertoe binnen de bovengenoemde termijn een afspraak te maken met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken via tel. 14 045.

 

Zienswijzen ontwerpbeschikking hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Gedurende bovengenoemde periode kan door belanghebbenden een schriftelijke dan wel mondelinge zienswijze ingediend worden. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Landgraaf, Postbus 31000, 6370 AA Landgraaf. Wenst u liever mondeling uw zienswijze in te dienen, dan dient u hiertoe binnen de genoemde termijn een afspraak te maken met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken via tel. 14 045.

 

Naar boven