Ontwerpbestemmingsplan ‘Noorderes’ (Almelo)

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo hebben besloten op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Noordes’ (planid: NL.IMRO.0141.00097-BP21) ter inzage te leggen.

Inhoud plan

De locatie is gelegen in het noordelijke deel van de binnenstad en is een restperceel van het oude J&I ten Cate-terrein. Aan de noordzijde wordt de locatie ontsloten door de Noorderes en aan de zuidzijde door de Winkelsteeg. Om op een kwalitatief goede en toekomstbestendige wijze invulling te geven aan dit braakliggende terrein, zijn we voornemens om tot de realisatie van maximaal zes (grondgebonden) woningen over te gaan. Voor de woningbouwontwikkeling op deze inbreidingslocatie is een herziening van het bestemmingsplan nodig, waarmee de woonfunctie mogelijk wordt gemaakt. Het bestemmingsplan Noorderes maakt de bouw van zes (grondgebonden) patiowoningen, een auto-ontsluiting aan de achterzijde van de woningen en een groenvoorziening (met wadi) in het plangebied mogelijk.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Noorderes’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 3 februari 2021 tot en met 17 maart 2021 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien;

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Noorderes’ is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Zienswijze

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder naar keuze (schriftelijk of mondeling) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Almelo (postbus 5100, 7600 GC Almelo). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met het team Advies van de eenheid Adviespool, via (0546) 541111.

Naar boven