Vastgesteld wijzigingsplan Dijk 2a achter te Broek op Langedijk

Logo Langedijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij in de vergadering van 26 januari 2021 het wijzigingsplan “Dijk 2a achter Broek op Langedijk” gewijzigd hebben vastgesteld.

Wat houdt dit bestemmingsplan en besluit in? 

Het bestemmingsplan betreft de bouw van één woning op het perceel Dijk 2a achter te Broek op Langedijk. Een extra woning is in strijd met het vigerende bestemmingsplan. Middels voorliggend wijzigingsplan wordt de woning juridisch planologisch mogelijk gemaakt.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien? 

Het vastgestelde wijzigingsplan kunt u inzien vanaf 4 februari 2021 tot 18 maart 2021 in de voorlichtingsruimte van de Binding, huis van de gemeente Langedijk, Bosgroet 2 te Zuid-Scharwoude.

Wilt U het vastgestelde wijzigingsplan inzien? Dan is het verstandig om een afspraak met een van onze medewerkers van het klantcontactcentrum van de gemeente te maken, bereikbaar via telefoonnummer 0226-334433. Door het coronavirus hebben we deze maatregelen moeten nemen om spreiding en afstand van belanghebbenden/inwoners van de gemeente te bewerkstelligen.

Daarnaast is het plan vanaf 4 februari 2021 te raadplegen via internet op www.ruimtelijkeplannen.nl (planID: NL.IMRO.0416.BPBOL2009wp001-va01).

Hoe kunt u reageren? 

Gedurende de periode dat het wijzigingsplan ter inzage ligt, kan tegen het plan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Een beroep kan worden ingediend door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad,

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijkertijd met het indienen van beroep aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang is gelegen in de schorsing van het besluit. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) treed het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven