Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Tweebosbuurt Zuid-Oost’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 5 februari 2021 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 18 maart 2021) het ontwerpbestemmingsplan ‘Tweebosbuurt Zuid-Oost’ (NL.IMRO.0599.BP2162Tweebbrtzo-on01) met de bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage ligt.

 

Plangebied

Het plangebied betreft het meest zuidelijke deel van de Tweebosbuurt, nabij de kruising van de Hilledijk en de Putselaan. Beide vormen, tezamen met de Tweebosstraat en de Martinus Steijnstraat ook de grens van het plangebied.

 

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan maakt de nieuwbouw mogelijk van twee woonblokken (blok R en blok P3) met in totaal maximaal 175 woningen.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 5 februari 2021 tot en met donderdag 18 maart 2021 ter inzage.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om voornoemde stukken in te zien op een gemeentelijke locatie. Als het voor u niet mogelijk is om de stukken via de genoemde website te raadplegen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 010 - 489 4125, dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Vergeet in de brief niet uw naam en adresgegevens te vermelden, en eventueel uw emailadres. Ook kunnen gedurende deze termijn door mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen 010 - 489 4125 bellen.

 

Digitale informatiebijeenkomst

Op woensdag 17 februari 2021 vindt tussen 20.00 uur en 21.00 uur een digitale informatiebijeenkomst plaats over het ontwerpbestemmingsplan ‘Tweebosbuurt Zuid-Oost’. Later zal bekend worden gemaakt hoe u deze bijeenkomst kunt bijwonen. U kunt daarover later informatie vinden via de link www.rotterdam.nl/tweebosbuurt.

 

Rotterdam, 3 februari 2021

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H. van Bockxmeer

Concerndirecteur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven