Bestemmingsplan “Matthijs Vermeulenstraat 1” onherroepelijk

Logo Amersfoort

Inhoud van het plan

Aan de Matthijs Vermeulenstraat 1, in het noorden van de wijk Randenbroek, was voorheen MBO Amersfoort gevestigd. Na de verhuizing van deze school is het gebouw eind 2018 leeg gekomen. Voor deze locatie is een verzoek ingediend voor de bouw van 60 woningen. Het gaat om drie appartementsgebouwen met in totaal 52 appartementen en acht eengezinswoningen. Het bouwen van de woningen paste niet binnen de maatschappelijke bestemming van het bestemmingsplan “Amersfoort Zuid en Kattenbroek”. Daarom is het bestemmingsplan “Matthijs Vermeulenstraat 1” opgesteld.

 

Gevoerde procedure

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 10 november 2020 bij besluitnummer 1364161 het bestemmingsplan “Matthijs Vermeulenstraat 1” gewijzigd vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en het besluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder (Wgh) hebben vanaf vrijdag 4 december 2020 tot en met donderdag 14 januari 2021 ter inzage gelegen, waarbij beroep kon worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt. Daarmee zijn het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden Wgh met ingang van 15 januari 2021 onherroepelijk geworden.

 

Inzien

U kunt de stukken digitaal raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0307.BP00182-0301) en via de gemeentelijke website www.amersfoort-in-beeld.nl.

 

Naar boven