Kennisgeving terinzagelegging MER (gecombineerd plan- en project milieueffectrapport) De Hoef-West, ontwerp-omgevingsvergunning bouw appartementen Lichtpenweg 6 en ontwerp-besluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder.

Logo Amersfoort

MER (milieueffectrapport) De Hoef-West

De gemeenteraad van Amersfoort maakt bekend dat hij voornemens is om het MER De Hoef-West voor advies voor te leggen aan de Commissie voor de milieueffectrapportage en na dat advies en na de terinzagelegging van het MER een besluit te nemen over gevolgen van het MER voor de ruimtelijke ontwikkelingen in de Hoef-West.

 

Voor het gebied de Hoef-West is een MER opgesteld. Dat is gedaan in verband met de voorgenomen transformatie van het gehele werkgebied de Hoef-West naar een gemengde stadswijk voor wonen, werken en onderwijs. In samenhang met de wijziging van het juridisch-planologisch kader voor het gebied wordt een MER-procedure doorlopen. Met het MER wordt bereikt dat het milieubelang volwaardig in de plan- en besluitvorming van de transformatie van het gebied wordt betrokken. Het MER biedt onder meer gebiedsgerichte spelregels, waaraan alle toekomstige bouwinitiatieven in het gebied van de Hoef-West moeten voldoen.

 

De wettelijke procedure voor het MER voor De Hoef-West wordt gekoppeld aan het eerste ruimtelijk besluit waarmee de transformatie van het gebied mogelijk wordt gemaakt. Dat is het hierna genoemde besluit over de bouw van de 98 appartementen en de 200 m2 horeca aan de Lichtpenweg 6. Het MER voor De Hoef-West is daarmee een gecombineerde plan-MER (voor het gehele gebied van de Hoef-West) en project-MER (voor het plan aan de Lichtpenweg 6). Dat betekent dat het MER zowel ter onderbouwing van de transformatie van het gehele gebied van de Hoef-West als de ontwerp-vergunning voor de bouw van de appartementen en de horeca aan de Lichtpenweg 6 dient.

 

Na het volgen van de wettelijke procedure en de terinzagelegging van het MER neemt de gemeenteraad een besluit over de gevolgen van het MER voor de ruimtelijke ontwikkelingen in de Hoef-West. Gedurende de termijn van terinzagelegging wordt ook de Commissie voor de milieueffectrapportage om advies gevraagd over het MER. De Commissie adviseert, als onafhankelijke organisatie, over de inhoud van milieueffectrapporten. Het advies van de Commissie wordt door de raad betrokken bij zijn besluit over de gevolgen van het MER voor de ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied.

 

Ontwerp-omgevingsvergunning Lichtpenweg 6

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van het bestemmingsplan Bedrijventerreinen e.o. & snelwegen ten behoeve van de bouw van 98 appartementen en 200 m2 horeca aan de Lichtpenweg 6 in de Hoef-West.

 

Ontwerp-besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder Lichtpenweg 6

Omdat de appartementen aan de Lichtpenweg 6 liggen in de geluidszones van de Lichtpenweg, de Plotterweg en de spoorlijnen Amersfoort-Zwolle en Amersfoort-Apeldoorn zijn burgemeester en wethouders ook voornemens om voor de woningen hogere waarden vast te stellen als bedoeld in artikel 110a van de Wet geluidhinder.

 

Ter inzage

Ter inzage liggen:

- het gecombineerde plan- en project MER De Hoef-West met de daarbij behorende stukken, waaronder een samenvatting van het MER en de toets van het bouwplan aan de Lichtpenweg 6 aan de spelregels uit het MER;

- de ontwerp-omgevingsvergunning (met de ontwerpverklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad) voor de bouw van 98 woningen en 200 m2 horeca aan de Lichtpenweg 6 met de daarbij behorende stukken;

- het ontwerpbesluit tot het verlenen van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder met de daarbij behorende stukken.

 

De terinzagelegging duurt van donderdag 4 februari 2021 tot en met woensdag 17 maart 2021. Gedurende deze periode van zes weken kunnen de stukken worden ingezien in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort. Ook zijn de stukken te zien via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0307.OV00052-0201).

 

Het MER De Hoef-West, de samenvatting van het MER en de toets van het bouwplan aan de Lichtpenweg 6 aan de spelregels uit het MER zijn als afzonderlijke documenten te zien via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen. Als u de stukken raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl zijn het MER De Hoef-West, de samenvatting van het MER en de toets van het bouwplan aan de Lichtpenweg 6 aan de spelregels uit het MER te vinden bij de bijlagen van de ‘Omgevingsvergunning Appartementengebouwen Lichtpenweg 6 – Ontwerp ruimtelijke onderbouwing januari 2021’ (bijlagen 22, 23 en 37).

 

Zienswijzen

Gedurende de periode van ter inzage legging (4 februari 2021 tot en met 17 maart 2021) kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken over het MER De Hoef-West, de ontwerp-omgevingsvergunning (met de ontwerpverklaring van geen bedenkingen van de raad) en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder.

Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:

1. Een brief schrijven en deze per post verzenden naar: Gemeente Amersfoort, ter attentie van Dick Schalks, Afdeling Stad & Ontwikkeling, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

2. Via het Online formulier: zienswijze indienen (DigiD). Met dit formulier kunt u digitaal een zienswijze indienen; inloggen met DigiD is hierbij verplicht. De link naar het formulier vindt u op de gemeentelijke website bij bouwen en verbouwen > plannen in procedure > de Hoef-West. Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld. Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht. Meer weten over DigiD? Kijk op www.digid.nl

 

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u een afspraak maken met Dick Schalks, Afdeling Stad & Ontwikkeling. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 033-469 4828 of via e-mail D.Schalks@amersfoort.nl

 

 

Naar boven