Omgevingsvergunning uitgebreide procedure ‘bedrijfswoning Zijtak OZ 56 Nieuw-Amsterdam en Besluit hogere grenswaarde’

Logo Emmen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen hebben een omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een bedrijfswoning aan de Zijtak OZ 56 te Nieuw-Amsterdam. De aanvraag gaat over het afwijken van het bestemmingsplan en bouwen van een bouwwerk. De ontwerp omgevingsvergunning heeft voor 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn binnen deze termijn geen zienswijzen ingediend. De aanvraag is geregistreerd onder zaak ‘277073-2019’.

 

U kunt de verleende omgevingsvergunning van 3 februari 2021 tot en met 16 maart 2021 met de daarbij behorende stukken bekijken bij het Klant Contact Centrum op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Emmen. U kunt de verleende omgevingsvergunning ook digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer ‘NL.IMRO.0114.Zaak277073-V701).

 

Beroep

Als u het niet eens bent met deze beslissing dan kunt u tot 17 maart 2021 in beroep gaan. Alleen de volgende belanghebbenden mogen in beroep gaan:

  • 1.

    Als u op tijd een zienswijze heeft opgestuurd tegen de ontwerpvergunning;

  • 2.

    Als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet op tijd een zienswijze kon opsturen tegen de ontwerpvergunning;

  • 3.

    Als u in beroep gaat tegen de eventuele wijzigingen die zijn aangebracht op het moment van verlenen van de vergunning;

Het beroepschrift stuurt u aan: de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het besluit daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Sector bestuursrecht van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen, dit verzoek heeft wel een schorsende werking.

 

Besluit vaststellen hogere grenswaarde

Op de woning is de geluidbelasting hoger dan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Deze geluidsbelasting wordt veroorzaakt door wegverkeerslawaai van de Zijtak OZ in Nieuw-Amsterdam. Het is mogelijk om voor de geplande woning een hogere grenswaarde vast te stellen. Hiervoor is het besluit vaststellen hogere grenswaarde opgesteld. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai nodig van 52 dB. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbesluit. Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit (zaaknummer: Z2020-00008694). Het besluit heeft ook betrekking op het intrekken van een eerder vastgestelde hogere grenswaarde.

 

Beroep besluit vaststellen hogere grenswaarde

Als u het niet eens bent met deze beslissing dan kunt u tot 17 maart 2021 in beroep gaan. Alleen de volgende belanghebbenden mogen in beroep gaan:

  • 1.

    Als u op tijd een zienswijze heeft opgestuurd tegen het ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde;

  • 2.

    Als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet op tijd een zienswijze kon opsturen tegen het ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde;

  • 3.

    Als u in beroep gaat tegen de eventuele wijzigingen die zijn aangebracht in het besluit.

Het beroepschrift stuurt u aan: Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor meer informatie over hoe u een beroepschrift opstuurt, gaat u naar de website www.raadvanstate.nl.

 

Als u tegen een besluit beroep instelt heeft dit geen schorsende werking, waardoor het besluit daags na afloop van bovengenoemde termijn in werking treedt. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien dit verzoek binnen bovengenoemde termijn is ingediend, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op het verzoek om een voorlopige voorziening is beslist.

Emmen, 2 februari 2021

Burgemeester en wethouders van Emmen

Naar boven