Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 15 december 2021, nr. 30759049, houdende wijziging van de Regeling aanvullende ondersteuning culturele en creatieve sector COVID-19 in verband met een verlenging

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op de artikelen 3 en 4 van het Besluit op het specifiek cultuurbeleid;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 31, tweede lid, van de Regeling aanvullende ondersteuning culturele en creatieve sector COVID-19 wordt ‘1 januari 2022’ vervangen door ‘1 januari 2024’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

TOELICHTING

Bij brief van 26 november 2021, kenmerk CE-AEP/21298673, aan de Tweede Kamer heeft het kabinet een vijfde aanvullend coronasteunpakket voor de culturele en creatieve sector aangekondigd. Het kabinet zal begin 2022 in een brief aan de Tweede Kamer de nadere uitwerking van dit steunpakket bekend maken. De verstrekking van de vorige opeenvolgende steunpakketten voor de culturele en creatieve sector vond plaats op grond van de Regeling aanvullende ondersteuning culturele en creatieve sector COVID-19 (hierna: RAOCCC). Op grond van artikel 31, tweede lid, van de RAOCCC vervalt die regeling echter met ingang van 1 januari 2022. Om opname van het nieuwe steunpakket in de RAOCCC mogelijk te maken, wordt met onderhavige regeling de vervaldatum verschoven naar 1 januari 2024. Dat geeft voldoende ruimte voor verwerking van het nieuwe steunpakket en eventuele volgende steunmaatregelen.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

Naar boven