Verordening tot wijziging van de Verordening op de kwaliteitsbeoordelingen en de Verordening op de kosten kwaliteitsbeoordelingen

De ledenvergadering van de Nederlandse beroepsorganisatie van accountants;

Overwegende dat met deze verordening opvolging wordt gegeven aan de aanbeveling om het toezicht op accountantsorganisaties volledig onder te brengen bij de Autoriteit Financiële Markten;

Gelet op de artikel 19, eerste lid van de Wet op het accountantsberoep;

Stelt de volgende verordening vast:

ARTIKEL I

De Verordening op de kwaliteitsbeoordelingen wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, onderdeel x vervalt.

B

Artikel 3, derde lid komt te luiden:

  • 3. Het bestuur betrekt in een beoordeling als bedoeld in het tweede lid, niet de uitvoering van een wettelijke controle als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel p van de Wet toezicht accountantsorganisaties.

C

Artikel 4, vierde lid vervalt.

D

Artikel 23 komt te luiden:

Artikel 23

Indien een accountantspraktijk beschikt over een vergunning als bedoeld in artikel 6 van de Wet toezicht accountantsorganisaties dan kan het bestuur de AFM informeren over het eindoordeel, bedoeld in artikel 12, dat het bestuur over die accountantspraktijk neemt.

E

Artikel 24 vervalt.

F

Artikel 27a vervalt.

G

Artikel 29 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het zesde lid vervalt.

2. Het zevende lid wordt vernummerd tot het zesde lid.

ARTIKEL II

De Verordening op de kosten kwaliteitsbeoordelingen wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, onderdeel o vervalt.

B

1. Artikel 3, derde lid, onderdeel a vervalt.

2. De onderdelen b en c worden verletterd tot onderdelen a en b.

C

1. Artikel 6, eerste lid, onderdeel d vervalt.

2. De onderdelen e en f worden verletterd tot onderdelen d en e.

D

In Bijlage 1 bij de Verordening op de kosten kwaliteitsbeoordelingen wordt de tabel met het opschrift ‘Tarieventabel uitvoeren kwaliteitsbeoordelingen’ als volgt gewijzigd:

1. Het vijfde lid vervalt.

2. Het zesde tot en met het twaalfde lid worden vernummerd tot het vijfde tot en met het elfde lid.

E

In Bijlage 2 bij de Verordening op de kosten kwaliteitsbeoordelingen wordt de tabel met het opschrift ‘Vergoedingentabel toetsers’ als volgt gewijzigd:

1. Het derde lid vervalt.

2. Het vierde tot en met het achtste lid worden vernummerd tot het derde tot en met het zevende lid.

ARTIKEL III

  • 1. Artikel 3, derde lid, van de Verordening op de kwaliteitsbeoordelingen zoals dat luidde tot inwerkingtreding van deze verordening blijft van toepassing op een toetsing of een hertoetsing waarvoor de datum waarop de toetsing of hertoetsing plaatsvindt is vastgesteld als bedoeld in artikel 11, eerste lid van de Verordening op de kwaliteitsbeoordelingen voor de inwerkingtreding van deze verordening.

  • 2. Het vijfde lid van Bijlage 1 bij de Verordening op de kosten kwaliteitsbeoordelingen zoals dat luidde tot inwerkingtreding van deze verordening blijft van toepassing op een toetsing of een hertoetsing waarbij een dossier met betrekking tot een wettelijke controle is beoordeeld.

  • 3. Het derde lid van Bijlage 2 bij de Verordening op de kosten kwaliteitsbeoordelingen zoals dat luidde tot inwerkingtreding van deze verordening blijft van toepassing op een toetsing of een hertoetsing waarbij een dossier met betrekking tot een wettelijke controle is beoordeeld.

ARTIKEL IV

Deze verordening treedt in werking op de eerste dag na publicatie in de Staatscourant.

Naar boven