Kennisgeving ontwerp wijzigings- en uitwerkingsplan Veerhaven Hellevoetsluis

Logo Hellevoetsluis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis maken bekend dat zij in haar vergadering van 30 november 2021 heeft ingestemd met het ontwerp wijzigings- en uitwerkingsplan “Veerhaven” in Hellevoetsluis.

Inhoud in het kort

Dit plan maakt de toevoeging van 100 woningen op de kop van de Veerhaven in Hellevoetsluis mogelijk. Het woningbouwprogramma omvat verschillende types: kadewoningen, waterwoningen, appartementen, studio’s en penthouses. In het bestemmingsplan (“moederplan”) Kanaalzicht uit 2015 zijn door de gemeenteraad uitwerkings- en wijzigingsbevoegdheden opgenomen voor het college van burgemeester en wethouders om de bestemmingen uit te werken en te wijzigen. Binnen deze kaders is dit plan opgesteld.

Er heeft een m.e.r.-beoordeling plaatsgevonden waaruit de conclusie volgde dat er geen belangrijke nadelige milieugevolgen zijn en er geen m.e.r.-rapportage hoeft te worden opgestart.

Zienswijzen

Het ontwerp van het plan “Veerhaven’ Hellevoetsluis ligt vanaf donderdag 16 december 2021 tot en met woensdag 26 januari 2022 voor eenieder ter inzage bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl. In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen per brief worden gestuurd naar Gemeente Hellevoetsluis, t.a.v. het college van B&W van Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA te Hellevoetsluis of per e-mail naar het e-mailadres gemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van “zienswijzen OWP Veerhaven”.

Zolang het gemeentehuis gesloten is in verband met het coronavirus, kunt u voor het raadplegen van stukken bij het KCC een afspraak maken via tel. 140181.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid via het algemene nummer van de gemeente Hellevoetsluis 14 0181. Er zal dan een afspraak met u worden gemaakt.

Hoe gaat de procedure verder verlopen

Na de zienswijzenperiode neemt de het college van B&W een besluit omtrent vaststelling van het plan. Na de vaststelling van het uitwerkingsplan kan uiteindelijk nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Hellevoetsluis, woensdag 15 december 2021

burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis

Naar boven