Gpp op kenteken

Logo Borne

21int00307

Burgemeester en wethouders van Borne;

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op 28-12-2020 hebben wij een verzoek ontvangen voor het aanwijzen en inrichten van een gehandi­cap­ten­parkeerplaats op kenteken aan de Duivenstraat te Borne.

Het verzoek is getoetst aan de Beleidsregels gehandicaptenparkeerplaatsen die wij op 26 februari 2002 hebben vastgesteld. Verzoeker is in het bezit van een geldige Gehandicaptenparkeerkaart als bestuurder en heeft niet de mogelijkheid om zelfstandig de auto op eigen terrein of in een eigen garage te parkeren. Gelet op de handicap van verzoeker is het van groot belang dat verzoeker op korte afstand van de woning een parkeerplaats ter beschikking heeft. Als gevolg van de parkeerdruk ter plaatse is er op korte afstand van de woning van verzoeker niet altijd parkeerruimte beschikbaar voor het door verzoeker bestuurde motorvoertuig. Er wordt voldaan aan de beleidsregels. Daarom wordt het verzoek toegewezen en ter hoogte van de woning van verzoeker een parkeerplaats op kenteken aangewezen.

Gelet op artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 strekt deze maatregel tot het zoveel mogelijk waar­borgen van de vrijheid van het verkeer, meer specifiek de vrijheid van verplaatsen van gehandi­capten.

Door reservering van een parkeerplaats voor verzoeker wordt de doorstroming van het verkeer niet belem­merd noch wordt de veiligheid van het verkeer in gevaar gebracht. De weg waarop dit besluit betrekking heeft is bij de gemeente Borne in beheer. Het verkeer op andere openbare wegen dan die waarop dit besluit betrekking heeft, wordt niet rechtstreeks en ingrijpend beïnvloed als gevolg van deze maatregel. Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente.

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;

BESLUIT

door middel van het plaatsen van het bord E6, volgens bijlage I RVV 1990, met onderbord OB309 met kentekennummer, nabij de woning aan de Duivenstraat 40 te Borne, zoals aangegeven op bijgaande situatie­tekening, een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen zodat alleen het voertuig met dat kenteken op deze parkeerplaats mag worden geparkeerd.

Borne, 22 januari 2021

Burgemeester en wethouders van Borne

Namens deze,

P.A.J.Geerdink

de teamcoordinator Fysieke Leefomgeving

Mededelingen

Bezwaarclausule

Inzage

Het verkeersbesluit en de stukken liggen gedurende de bezwaartermijn ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. In verband met de verscherpte maatregelen rondom het coronavirus kunnen er voorlopig geen afspraken worden gemaakt om ter inzage gelegde stukken in te zien. In plaats daarvan kunt u een mail sturen naar info@borne.nl met de naam van het document dat u wilt inzien. U ontvangt dan van ons een pdf versie van het door u opgevraagde document.

 

Bezwaar

Als belanghebbende kunt u bezwaar indienen tegen dit verkeersbesluit.

U kunt tot uiterlijk zes weken na de dag van bekendmaking een bezwaarschrift indienen door een brief te sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 200, 7620 AE Borne.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Als u een bezwaarschrift indient blijft het verkeersbesluit geldig. Wilt u dat het verkeersbesluit wordt geschorst? Dan kunt u bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel vragen om een voorlopige voorziening. U kunt uw verzoek sturen naar de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Let er op dat u een kopie van het bezwaarschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de rechtbank. U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven