Kennisgeving besluit op aanvraag omgevingsvergunning Noorderweg 65 Noordhorn

Logo Westerkwartier

De gemeente Westerkwartier heeft op 27 januari 2021 een besluit genomen op de aanvraag met zaaknummer Z202001754 voor het realiseren van een nieuwe melkinrichting in combinatie met een nieuwe ligboxenstal op het perceel Noorderweg 65 in Noordhorn, kadastraal bekend gemeente Zuidhorn, sectie A, nummers 1561, 67 en 71.

De omgevingsvergunning is verleend voor de volgende activiteiten:

  •  

    Bouwen van een bouwwerk

  •  

    Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening

  •  

    Milieu

Het oprichten van de ligboxenstal is in strijd met de geldende bestemmingsplannen. Het college wil meewerken aan het plan door toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3° van de Wabo. Laatst genoemde planologische procedure betreft een uitgebreide voorbereidingsprocedure, waarbij het besluit een goede ruimtelijke onderbouwing moet bevatten.

Zienswijzen

De ontwerp-omgevingsvergunning, waaronder ons vormvrije m.e.r. beoordelingsbesluit van 21 januari 2020, de ruimtelijke onderbouwing en de bijbehorende stukken heeft met ingang van woensdag 9 december 2020 gedurende zes weken (tot en met woensdag 20 januari 2021) ter inzage gelegen bij het Klanten Contact Centrum (KCC), locatie Zuidhorn, Hooiweg 9 in Zuidhorn. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Instellen beroep

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking een beroepschrift indienen bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen (postbus 150, 9700 AD Groningen). Een beroepschrift dient te worden ondertekend en ten minste de volgende gegevens te bevatten:

• de naam en het adres van de indiener;

• de dagtekening;

• een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

• de gronden van het beroep.

Er kan ook digitaal beroep ingesteld worden bij genoemde rechtbank via loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet men wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Naar boven