Gemeente Vlaardingen - ontwerpbestemmingsplan - Rivierzone-Oost, 2e herziening

Logo Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend. Op 26 januari 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan “Rivierzone-Oost, 2e herziening” en deze vrijgegeven voor de tervisielegging.

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan met plannaam “Rivierzone-Oost, 2e herziening” is gelegen aan de Vulcaanhaven. Het betreft hier een aanpassing van het huidige bestemmingsplan Rivierzone-Oost om het gebruik van het terrein van RBT door DFDS mogelijk te maken. De aanpassingen die nodig zijn om DFDS te faciliteren zijn: de uitbreiding van de aanduiding ''risicovolle inrichting'' en het aanpassen van de aanduiding ''veiligheidszone - bevi''. Deze aanpassingen hebben uitsluitend betrekking op de verbeelding (plankaart) van het bestemmingsplan. DFDS wordt op grond van het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen als een risicovolle inrichting aangemerkt. RBT had deze specifieke aanduiding niet. De risicovolle lading wordt beter over het terrein verspreid waardoor het groepsrisico lager wordt. Er is géén toename van het aantal verkeersbewegingen.

Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 4 februari 2021 gedurende een termijn van 6 weken digitaal ter inzage. Het digitale ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0301ph02Rioost2015-0020.

Vanwege de Coronamaatregelen is het niet mogelijk de stukken fysiek in te zien. Indien u dit toch wenst verzoeken wij u dit binnen de termijn van de terinzagelegging aan ons kenbaar te maken. Dit kunt u doen per e-mail naar ro@vlaardingen.nl. Wij zullen hierop in contact met u treden om met u op zoek te gaan naar een pragmatisch oplossing waarbij u alsnog de mogelijkheid wordt geboden om het bestemmingsplan in te zien.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging van donderdag 4 februari 2021 t/m woensdag 17 maart 2021 kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, ter attentie van het hoofd Stedelijke Ontwikkeling, postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u binnen de genoemde termijn een afspraak maken met het team Economie, Milieu, Ruimte en Wonen, via het algemene nummer (010) 248 4000 of via de mail ro@vlaardingen.nl

Vlaardingen, 3 februari 2021

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

 

Naar boven