Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 26 november 2021, kenmerk 3285317-1020301-MEVA, houdende de wijziging van de Subsidieregeling kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg in verband met het vaststellen van het subsidieplafond 2022

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3 en 5 van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Aan artikel 7 van de Subsidieregeling kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg 2020-2022 worden de volgende twee leden toegevoegd, luidende:

  • 3. Het subsidieplafond bedraagt voor het subsidiejaar 2022 voor de ziekenhuizen en de klinieken € 167.969.208.

  • 4. Het subsidieplafond bedraagt voor het subsidiejaar 2022 voor de universitair medische centra € 41.100.438.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

TOELICHTING

Op grond van de Subsidieregeling kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg 2020-2022 (hierna: de Subsidieregeling) worden subsidies verstrekt aan diverse instellingen (algemene en categorale ziekenhuizen, universitair medisch centra, revalidatiecentra, dialysecentra, epilepsiecentra, radiotherapeutische instellingen, audiologische centra en de zelfstandige behandelcentra) om de nodige investeringen in de ontwikkeling van hun personeel te stimuleren.

Met de onderhavige wijzigingsregeling wordt het subsidieplafond voor 2022 opgenomen. Het plafond is gewijzigd als gevolg van de overheidsbijdrage arbeidsontwikkelingskosten (ova). In 2021 is het ova-percentage vastgesteld op 2,01%.

In afwijking van de systematiek van vaste verandermomenten bij regelgeving (VVM), treedt deze wijzigingsregeling in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

Naar boven