Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 23 november 2021, nr. PO/30407406, houdende wijziging van de Subsidieregeling onderwijsassistenten opleiding tot leraar in verband met het verhogen van het subsidieplafond voor 2022

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

Gelet op artikel 70 van de Wet op het primair onderwijs;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 4, eerste lid, onderdeel c, van de Subsidieregeling onderwijsassistenten opleiding tot leraar wordt ‘€ 4.000.000 voor subsidieverstrekking in het kalenderjaar 2022’ vervangen door ‘€ 8.000.000 voor subsidieverstrekking in het kalenderjaar 2022’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

TOELICHTING

Op basis van de Subsidieregeling onderwijsassistenten opleiding tot leraar kan een bevoegd gezag subsidie aanvragen voor het opleiden van een onderwijsassistent of leraarondersteuner die bij het bevoegd gezag in dienst is. Het gaat om een tegemoetkoming in de studiekosten en kosten van studieverlof. Middels deze wijziging wordt het subsidieplafond voor 2022 met € 4 miljoen verhoogd, tot € 8 miljoen. Hierdoor is er in het kalenderjaar 2022 ruimte om 200 extra assistenten of ondersteuners op te leiden tot leraar. Aanleiding is dat in 2021 veel meer subsidieaanvragen zijn ingediend dan voorzien. Hierdoor wordt een deel van de aanvragen doorgeschoven naar het kalenderjaar 2022, zoals is bepaald in artikel 5, zesde lid. Om te voorkomen dat er in 2022 geen ruimte is voor nieuwe aanvragen, is het budget verhoogd.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Naar boven