Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid van 23 november 2021, nr. 3637734, houdende wijziging van het Instellingsbesluit Audit Committee Ministerie van Justitie en Veiligheid in verband met enkele actualiseringen

De Minister van Justitie en Veiligheid,

Gelet op de Regeling audit committees van het Rijk;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Instellingsbesluit Audit Committee Ministerie van Justitie en Veiligheid wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 4, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel c wordt na ‘directeuren-generaal’ ingevoegd ‘, met uitzondering van de programmadirecteur-generaal Samenleving en COVID-19,’.

2. Onder verlettering van de onderdelen c en d tot d en e wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • c. de Hoofddirecteur Bedrijfsvoering;.

B

Artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:

1. ‘, bedoeld in artikel 4, eerste lid, onderdeel d,’ wordt vervangen door ‘, bedoeld in artikel 4, eerste lid, onderdeel e,’.

2. ‘ van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ wordt vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL II

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

  • 2. Artikel I, onderdeel B.2, werkt terug tot en met 1 januari 2020.

  • 3. Artikel I, onderdeel A.1, werkt terug tot en met 1 oktober 2020.

  • 4. Artikel I, onderdelen A.2 en B.1, werken terug tot en met 10 mei 2021.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

Algemeen

Dit besluit strekt tot wijziging van het Instellingsbesluit Audit Committee Ministerie van Justitie en Veiligheid in verband met enkele actualiseringen.

Artikel I, onderdeel A

In 2020 zijn twee programmadirectoraten-generaal ingesteld, namelijk de programmadirecteur-generaal Ondermijning (per 1 september 2020) en het programmadirectoraat-generaal Samenleving en COVID-19 (per 1 oktober 2020). De programmadirecteur-generaal Samenleving en COVID-19 is geen lid van het Audit Committee Ministerie van Justitie en Veiligheid. Dat wordt verduidelijkt in artikel 4, eerste lid.

Per 10 mei 2021 is de Hoofddirecteur Bedrijfsvoering bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid aangetreden. De Hoofddirecteur Bedrijfsvoering is lid van het Audit Committee Ministerie van Justitie en Veiligheid en wordt daarom toegevoegd aan artikel 4, eerste lid.

Artikel I, onderdeel B

In artikel 5 wordt de verwijzing naar het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984 aangepast vanwege het vervallen van dat besluit in verband met de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven