VOORBEREIDINGSBESLUIT “OM ONZELFSTANDIGE BEWONING VAN WONINGEN TEGEN TE GAAN / EN VOOR HET UITSLUITEN VAN LOGIES T.B.V. SEIZOENSARBEIDERS EN/OF ARBEIDSMIGRANTEN”

Logo Nunspeet

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet maakt op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 28 januari 2021 heeft besloten om een voorbereidingsbesluit te nemen “om onzelfstandige bewoning van woningen tegen te gaan / en voor het uitsluiten van logies t.b.v. seizoensarbeiders en/of arbeidsmigranten”, ter voorbereiding van een op nieuw beleid gebaseerd (paraplu-)bestemmingsplan dat voor het gehele grondgebied van de gemeente wordt opgesteld.

 

Het voorbereidingsbesluit geldt voor het gehele grondgebied van de gemeente, zoals het gebied is aangegeven op de bij dit besluit behorende verbeelding met de identificatie NL.IMRO.0302.VB00009-vg01 (zie bijlage 1 bij het voorbereidingsbesluit). Verder wordt voor de van toepassing zijnde bestemmingen verwezen naar de lijst van de vigerende bestemmingsplannen (zie bijlage 2 bij het voorbereidingsbesluit).

 

Verder is besloten, dat, naast de wettelijke regels van artikel 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) met betrekking tot de aanhoudingsplicht van aanvragen die betrekking hebben op activiteiten zoals bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder a. of b. Wabo – zijnde bouwactiviteiten en bepaalde aanlegactiviteiten – er op grond van artikel 3.7, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) met dit voorbereidingsbesluit aanvullende regels zijn vastgesteld.

Op grond van het genoemde artikel 3.7, lid 4 Wro zijn onder meer verbodsregels opgenomen op grond waarvan het verboden is het gebruik van de aangewezen gronden te wijzigen, dit zoals verwoord in de aanvullende regels volgens de letters c. en d. van het voorbereidingsbesluit. Dit houdt in, dat voor de bestemming(en) Wonen aanvullende regels zijn vastgesteld, volgens de tekst van letter c. van het voorbereidingsbesluit en dat voor de bestemming(en) Horeca en de bestemming(en) Recreatie aanvullende regels zijn vastgesteld, volgens de tekst van letter d. van het voorbereidingsbesluit.

 

Hierbij is tevens bepaald dat binnen de bij het voorbereidingsbesluit gegeven regels bij een omgevingsvergunning van de hiervoor genoemde verboden kan worden afgeweken.

Verder is bepaald dat het voorbereidingsbesluit in werking treedt op de dag van de bekendmaking van de terinzagelegging van het voorbereidingsbesluit.

Het voorbereidingsbesluit en de tekening liggen vanaf vrijdag 29 januari 2021, de datum waarop het voorbereidingsbesluit in werking treedt, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis.

Het voorbereidingsbesluit met de daarbijbehorende stukken kan digitaal worden ingezien op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0302.VB00009-vg01.

Wettelijk is bepaald dat tegen het voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep kan worden ingesteld.

 

Naar boven