Gemeente Amstelveen – Ontwerp bestemmingsplan “Kostverlorenweg 2” en ontwerpbesluit omgevingsvergunning één woning Kostverlorenweg 2

Logo Amstelveen

Z 20 - 0 84643

Ontwerpbestemmingsplan Kostverlorenweg 2 (Z20-084643) en ontwerpbesluit omgevingsvergunning (Z20-052954) bouwen en werkzaamheden voor één woning Kostverlorenweg 2, met gecoördineerde besluitvorming en procedures

 

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt gebracht het ontwerpbestemmingsplan “Kostverlorenweg 2” met de bijbehorende stukken (IDN: NL.IMRO.0362.14B-OW01). Dit ontwerp bestemmingsplan wordt gedurende zes weken, van 28 januari 2021 t/m 10 maart 2021, ter inzage gelegd.

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken eveneens bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen, en dat in procedure wordt gebracht het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Kostverlorenweg 2’ (Z20-052954) voor de realisatie van één vrijstaande woning. De omgevingsvergunning wordt gelet op artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in procedure gebracht.

Daarbij maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen, en dat in procedure wordt gebracht het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Kostverlorenweg 2’ in Amstelveen (Z20-052954) voor de realisatie van één woning. De omgevingsvergunning wordt gelet op artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in procedure gebracht. De onderdelen ‘bouwen van een bouwwerk’ (artikel 2.1 eerste lid, sub a Wabo) en ‘uitvoeren van werken of werkzaamheden’ (artikel 2.1 eerste lid, sub b Wabo) maken onderdeel uit van de onderhavige omgevingsvergunning. Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning wordt gedurende zes weken, van 28 januari 2021 t/m 10 maart 2021, ter inzage gelegd.

Het nu nog ter plaatse geldende bestemmingsplan Wester Amstel 2018 laat de bouw van de woning niet toe. Er is sprake van vervangende nieuwbouw en de nieuw te bouwen woning wordt op een meer centrale plek op het perceel gerealiseerd. Parallel aan de (ontwerp)omgevingsvergunning bouwen voor de beoogde woning wordt het (ontwerp)bestemmingsplan ‘Kostverlorenweg 2” in procedure gebracht. Op basis van het nieuwe bestemmingsplan dat gelijktijdig in procedure wordt gebracht kan de omgevingsvergunningprocedure reeds worden opgestart.

Voorts maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat voor de twee voornoemde procedures is besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen, op grond van artikel 3.30 (§ 3.6.1.) van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Coördinatieverordening Amstelveen 2018. Op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling wordt de voorbereiding van de twee onderhavige (ontwerp)besluiten gecoördineerd.

Ontwerpbestemmingsplan

Het genoemde bestemmingsplan beoogt te voorzien in het juridisch-planologisch kader voor vervangende nieuwbouw van een woonhuis. Het plan zorgt ervoor dat het bebouwingsvlak verplaatst wordt naar een meer centrale plek op het perceel. In verband met de nieuwbouw zal de bestaande woning worden gesloopt.

Alvorens het bestemmingsplan kan worden vastgesteld door de gemeenteraad wordt het ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd voor de gelegenheid tot het indienen van zienswijzen.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Met de onderhavige omgevingsvergunning wordt het mogelijk één nieuwe vrijstaande woning op de locatie Kostverlorenweg 2 te realiseren, onder het voorbehoud dat het bestemmingsplan “Kostverlorenweg 2” wordt vastgesteld door de gemeenteraad. Het gebied waarop het ontwerpbesluit omgevingsvergunning betrekking heeft is gelijk aan het bestemmingsplangebied Kostverlorenweg 2. Alvorens de omgevingsvergunning kan worden verleend, wordt het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteit ‘bouwen’ en de activiteit ‘werken en werkzaamheden’ ter inzage gelegd met de gelegenheid tot het indienen van zienswijzen, en dient het bestemmingsplan “Kostverlorenweg 2” na de zienswijzentermijn nog te worden vastgesteld.

Ter inzage legging

Het ontwerpbestemmingsplan “Kostverlorenweg 2” met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Kostverlorenweg 2’ liggen gedurende 6 weken ter inzage met ingang van 28 januari 2021 t/m 10 maart 2021.

De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

Op verzoek vooraf via telefoonnummer 020-5404911, in papieren vorm, bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (zie voor openingstijden balie: www.amstelveen.nl);

digitaal raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.14B-OW01;

via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl via https://0362.ropubliceer.nl/?__redirected=true

 

Indienen zienswijze

Gedurende voornoemde termijn van 6 weken kan een ieder een zienswijze, betreffende het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen. De zienswijze kan worden verstuurd naar Postbus 4, 1180 BA Amstelveen. Een zienswijze kan ook digitaal worden ingediend via fu-so@amstelveen.nl. De zienswijze dient ten minste te zijn voorzien van uw naam, adres en woonplaats. Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar van het team Ruimtelijke Ordening.

Amstelveen, 27 januari 2021

Naar boven