Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 12 november 2021, nr. 2021-0000596566, houdende wijziging van de Regeling aanwijzing TMG-functies in verband met de toevoeging van de functie van inspecteur-generaal van de Inspectie Belastingen, Toeslagen en Douane en de waardering van enkele andere functies als directeur-generaal

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties;

Gelet op artikel 6, onderdeel b, van het Uitvoeringsbesluit Ambtenarenwet 2017;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 1 van de Regeling aanwijzing TMG-functies wordt als volgt gewijzigd:

A

In de opsomming van onderdeel b komen te vervallen:

hoofddirecteur Beleid bij het Ministerie van Defensie;

hoofddirecteur Dienst Justitiële Instellingen bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid;

hoofddirecteur Immigratie- en Naturalisatiedienst bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

B

Aan de opsomming van onderdeel b wordt toegevoegd:

inspecteur-generaal van de Inspectie Belastingen, Toeslagen en Douane bij het Ministerie van Financiën.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 september 2021.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

TOELICHTING

1. Algemeen

De topmanagementgroep bij de rijksoverheid (hierna: TMG) omvatte tot 1 januari 2017 de functies van secretaris-generaal, directeur-generaal, inspecteur-generaal, thesaurier-generaal, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, ABDTOPconsultant en de directeuren van de planbureaus (het Centraal Planbureau, het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving). Met ingang van 1 januari 2017 zijn alle functies op salarisschaal 18-niveau aan de TMG toegevoegd, tenzij:

  • het een plaatsvervangend directeur-generaal of plaatsvervangend inspecteur-generaal betreft,

  • de functionaris een formatieve functie op salarisschaal 18 uitoefent maar geen lid is van de Bestuursraad, of

  • de functionaris een formatieve functie op salarisschaal 18 uitoefent maar niet eindverantwoordelijk is voor een ambtelijke dienst.

Met ingang van 1 september 2021 zijn de TMG-functies van hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen en van hoofdirecteur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst gewaardeerd als directeur-generaal. Dit is ook gebeurd met de functie van hoofddirecteur Beleid bij het Ministerie van Defensie. Tegelijkertijd is bij het Ministerie van Financiën de functie van inspecteur-generaal van de inspectie Belastingen, Toeslagen en Douane ingevoerd.

De Regeling aanwijzing TMG-functies is om die reden aangepast. De functies die vervallen uit de opsomming van artikel 1, onderdeel b, van deze regeling zijn voortaan terug te vinden als de functie van directeur-generaal, in de opsomming van artikel 1, onderdeel a. De functie van inspecteur-generaal van de inspectie Belastingen, Toeslagen en Douane bij het Ministerie van Financiën is aan de opsomming van artikel 1, onderdeel b, toegevoegd.

2. Gevolgen voor de regeldruk

Deze regeling brengt geen regeldrukeffecten met zich mee.

3. Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de datum na plaatsing hiervan met deze toelichting in de Staatscourant en werkt terug tot en met 1 september 2021. Dit zal ook in de CAO-Rijk1 worden vastgelegd. Afgeweken is van de eisen van artikel 4.17 van de Aanwijzingen voor de regelgeving met betrekking tot de vaste verandermomenten en de publicatietermijn van twee maanden voor inwerkingtreding. Dit is niet problematisch nu deze regeling technisch van aard is en geen gevolgen heeft voor burgers of bedrijven.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren


X Noot
1

www.caorijk.nl.

Naar boven