Wijziging Organisatiebesluit BZK 2020 en Mandaatbesluit BZK 2020

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011, afdeling 10.1 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 25 Organisatiebesluit BZK 2020 en artikel 9.4 Mandaatbesluit BZK 2020;

Besluit

ARTIKEL I

het Organisatiebesluit BZK 2020 als volgt te wijzigen:

A

Artikel 7, derde lid, onder b, komt te luiden:

  • b. de directie Digitale Samenleving;

B

In artikel 21, eerste lid, vervalt de tweede volzin.

ARTIKEL II

het Mandaatbesluit BZK 2020 als volgt te wijzigen:

A

Artikel 2.2 onderdeel l, komt te luiden:

  • l. buitenlandse autoriteiten, in rang gelijk aan of hoger dan een Minister of een Staatssecretaris.

Aan artikel 2.2. wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. De beperking in het verlenen van mandaat voor de gevallen genoemd in het eerste lid, is niet van toepassing indien het een stuk betreft van louter informatieve of administratieve aard, dan wel het een aangelegenheid betreft van onderschikt beleidsmatig of politiek belang.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst met dien verstande dat artikel I onderdeel A terugwerkt tot en met 1 juni 2021 en artikel I onderdeel B terugwerkt tot en met 1 april 2021

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

TOELICHTING

Met dit wijzigingsbesluit worden het Organisatiebesluit BZK 2020 en het Mandaatbesluit BZK 2020 op verschillende punten gewijzigd.

Per 1 juni 2021 is de naam van de directie Informatiesamenleving & Overheid, ook bekend als Digitale Overheid (i.o.) gewijzigd in Digitale Samenleving. De naamswijziging sluit aan bij de veranderde focus van het werkpakket dat in de afgelopen kabinetsperiode substantieel breder en diverser is geworden. Verder dekt de nieuwe naam beter de lading voor zowel de medewerkers die binnen de beleidsclusters werken als voor de programma's en de netwerkpartners.

De projectdirectie omgevingsrecht maakte deel uit van de directie Constitutionele Zaken en Wetgeving (CZW). Per 1 april 2021 is deze projectdirectie omgevingsrecht opgegaan in de directie CZW.

Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om een enkele redactionele wijziging aan te passen in het Mandaatbesluit. Door deze aanpassing slaat de inhoud van het tweede lid terug op alle onderdelen van het eerste lid.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

Naar boven