BEKENDMAKING ONTWERPBESTEMMINGSPLAN AXEL, MAARTENSHOF, ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDE GELUID EN M.E.R. BEOORDELINGSBESLUIT

Logo Terneuzen

 

ARITKEL 3.8 WET RUIMTELIJKE ORDENING EN ARTIKEL 7.17 WET MILIEUBEHEER

 

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken bekend dat ter inzage wordt gelegd:

  • het ontwerpbestemmingsplan Axel, Maartenshof

  • het ontwerpbesluit Hogere Waarde Geluid

  • m.e.r. beoordelingsbesluit bestemmingsplan Axel, Maartenshof

Deze besluiten hebben een onderlinge samenhang.

Doel bestemmingsplan

Het doel van dit bestemmingsplan is het realiseren van een nieuw bouwplan aan de oostzijde van Axel. Het plan biedt plaats voor ten hoogste 35 woningen van het type vrijstaand en twee-onder-één-kap.

Inzien bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen ter inzage van donderdag 11 november 2021 tot en met woensdag 22 december 2021. De openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing. Het ontwerpbestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0715.BPAXL16-ON01 is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op https://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Bouwen/Bestemmingsplannen/Bestemmingsplannen. De stukken kunnen ook digitaal worden ingezien bij de publieksbalie in Terneuzen. Wij vragen u voor het inzien van de stukken een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 14 0115.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Terneuzen, postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen vragen wij u een afspraak te maken met J. van Esbroeck van het team Planvorming, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455000). Van een mondelinge zienswijze maken wij een verslag. Een zienswijze kunt u ook per e-mail verzenden aan wro@terneuzen.nl.

 

Ontwerpbesluit hogere waarde geluid

Burgemeester en wethouders van Terneuzen zijn van plan om op grond van de Wet geluidhinder voor vier woningen langs de Hulsterseweg op de percelen, kadastraal bekend: Terneuzen, sectie T, nrs. 52 en 454 een waarde vast te stellen van 50 dB vanwege de Kanaalkade en 51 dB vanwege de Hulsterseweg.

Gelet op het bepaalde in artikel 3.1 van het Bouwbesluit wordt toegezien dat de aanvrager van de bouwvergunning de karakteristieke geluidwering van de gevels van de woningen zodanig uitvoert dat de geluidsbelasting in de verblijfsgebieden van de woningen niet meer bedraagt dan 33 dB vanwege de Kanaalkade en de Hulsterseweg.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt ter inzage van donderdag 11 november 2021 tot en met woensdag 22 december 2021. De openbare voorbereidingsprocedure, zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, is van toepassing. Het ontwerpbesluit is te raadplegen op https://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Bouwen/Bestemmingsplannen/Bestemmingsplannen

De stukken kunnen ook digitaal worden ingezien bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij Burgemeester en wethouders van Terneuzen, Postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen maakt u een afspraak met de heer J.A. Alewijnse van het team Beleidsontwikkeling, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455000). Van een mondelinge zienswijze maken wij een verslag. Een zienswijze kunt u ook per e-mail indienen bij wro@terneuzen.nl.

Alleen belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht, kunnen later beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij men aantoont daar redelijkerwijs niet toe in staat te zijn geweest.

 

WET MILIEUBEHEER

 

Bekendmaking m.e.r. beoorde lingsbesluit bestemmingsplan Axel, Maartenshof

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer bekend dat er voor het bestemmingsplan Axel, Maartenshof geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Op grond van de Wet milieubeheer dient voor het bestemmingsplan beoordeeld te worden of de activiteit die dit bestemmingsplan mogelijk maakt, zodanige nadelige gevolgen voor het milieu veroorzaakt, dat het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk is.

Uit het opgestelde ontwerp van het bestemmingsplan blijkt dat de in het bestemmingsplan mogelijk gemaakte activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu heeft. Daardoor is het opstellen van een milieueffectrapport niet nodig.

Het m.e.r. beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing voor het nieuw vast te stellen bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3. van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r. beoordelingsbesluit kunt u als zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan inbrengen.

 

Terneuzen, 10 november 2021

Burgemeester en wethouders van Terneuzen,

De burgemeester, H.J.A. (Erik) van Merrienboer

De gemeentesecretaris, J.G. (Jan) Princen

Naar boven