Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 31 oktober 2021, 2021-0000171884, tot wijziging van het Organisatie-, mandaat en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 2, eerste lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en formatie rijksdienst 2007, 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht, 4, vierde lid, aanhef en onderdeel a, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatie-, mandaat en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009 wordt als volgt gewijzigd:

Na paragraaf 4 wordt een paragraaf ingevoegd, luidende:

§ 4a. Bevoegdheden plaatsvervangend secretaris-generaal en plaatsvervanging

Artikel 10a
  • 1. De plaatsvervangend secretaris-generaal is bevoegd om op te treden als bestuurder in de zin van de Wet op de ondernemingsraden in het overleg met de departementale ondernemingsraad en de ondernemingsraad Kerndepartement.

  • 2. Bij afwezigheid of verhindering van de plaatsvervangend secretaris-generaal treedt de secretaris-generaal op als bestuurder in de zin van de Wet op de ondernemingsraden in het overleg met de departementale ondernemingsraad en de ondernemingsraad Kerndepartement.

  • 3. Bij afwezigheid of verhindering van de plaatsvervangend secretaris-generaal en de secretaris-generaal treedt een van de functionarissen, genoemd in artikel 3, onderdelen c tot en met e, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 op als bestuurder in de zin van de Wet op de ondernemingsraden in het overleg met de departementale ondernemingsraad en de ondernemingsraad Kerndepartement.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 6 juni 2016.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 31 oktober 2021

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, L. Mulder Secretaris-generaal

TOELICHTING

Met dit wijzigingsbesluit wordt in het Organisatie-, mandaat en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009 tot uitdrukking gebracht dat de plaatsvervangend secretaris-generaal (hierna: de pSG) bevoegd is om op te treden als bestuurder in de zin van de Wet op de ondernemingsraden in het overleg met de departementale ondernemingsraad en de ondernemingsraad Kerndepartement (hierna: bestuurder). Daarnaast wordt tot uitdrukking gebracht dat bij afwezigheid van de pSG de secretaris-generaal (hierna: de SG) als bestuurder optreedt en dat bij afwezigheid van zowel de pSG als de SG een ander Bestuursraad-lid optreedt als bestuurder. Dit is overeenkomstig de Wet op de ondernemingsraden.

Den Haag, 31 oktober 2021

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, L. Mulder Secretaris-generaal

Naar boven