Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreid (bouw, planologische afwijking bestemmingsplan 3e graad) voor de bouw van drie stallen, Raalterweg 30 Schalkhaar

Logo Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 4 februari tot en met donderdag 18 maart 2021 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- de ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van drie stallen op het perceel Raalterweg 30 Schalkhaar (buitengebied).

 

Inhoud

Door familie Aarnink-Meijerink is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het perceel aan de Raalterweg 30 in Schalkhaar, kadastraal aangeduid als sectie G 2655. De aanvraag betreft drie nieuwe stallen en sleufsilo’s voor het bestaande gemengde agrarische bedrijf. Het geldende bestemmingsplan “Buitengebied Deventer, 1e herziening", vastgesteld door de gemeenteraad van Deventer bij besluit van 1 maart 2017, staat de voorgenomen bouw en het gebruik op deze manier niet toe. Het voornemen om de beoogde stallen te gebruiken voor het houden van vleeskalveren is strijdig met de agrarische bestemming, omdat in het geldende bestemmingsplan abusievelijk de aanduiding ‘intensieve veehouderij’ ontbreekt. De beoogde stallen voor het houden van vleeskalveren en de sleufsilo’s zijn bovendien deels buiten het bouwvlak beoogd. Er is weliswaar een afwijkingsbevoegdheid opgenomen waarmee sleufsilo’s buiten het bouwvlak gerealiseerd kunnen worden (artikel 4.4.3.), maar vanwege de andere strijdigheden is het doorlopen van een ruimtelijke procedure nodig.

De aangevraagde activiteit is niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening, is goed gemotiveerd en leidt in combinatie met de beschreven maatregelen tot een verbetering van de functionele en ruimtelijke kwaliteit ter plaatse.

 

Inzien

De ontwerp omgevingsvergunning kunt u inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus kan het zijn dat het gemeentehuis alleen op afspraak of gedurende een deel van de dag geopend is. Kijk voor uw bezoek op de website van de gemeente voor de actuele openingstijden en voorwaarden.

 

Reageren

De ontwerp omgevingsvergunning ligt van 4 februari tot en met 18 maart 2021 ter inzage.

U kunt tot en met donderdag 18 maart 2021 reageren.

Lees hieronder hoe u op de stukken kunt reageren.

 

Als u een reactie wilt geven op de ontwerp omgevingsvergunning dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

het college van burgemeester en wethouders,

t.a.v. het team Ondernemen en Vergunningen,

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van drie stallen Raalterweg 30 te Schalkhaar’.

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij H. Meerbeek of het secretariaat van het team Ondernemen en Vergunningen, telefoon 14 0570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de plannen ter vaststelling aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders.

 

 

Het vervolg

Tegen de omgevingsvergunning kan na het vaststellen van de vergunning door de college van burgemeester en wethouders beroep aangetekend worden bij de Sector bestuursrecht van de Rechtbank.

 

Naar boven