Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 25 januari 2021, nr. Min-BuZa.2021.6415-20, tot wijziging van de Regeling vrijstelling visumplicht Rijksvisumwet met betrekking tot Venezolaanse onderdanen met een meervoudig geldig visum voor de Verenigde Staten of Canada

De Minister van Buitenlandse Zaken in overeenstemming met de Minister van Justitie, Veiligheid en Integratie van Aruba, de Minister van Justitie van Curaçao en de Minister van Justitie van Sint Maarten;

Gelet op artikel 5, tweede lid, van de Rijksvisumwet;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling vrijstelling visumplicht Rijksvisumwet wordt als volgt gewijzigd:

In de bijlage, Categorieën, bedoeld in artikel 1, onderdeel b, onder a, wordt aan het schema een regel toegevoegd, beginnend met ‘Venezuela’ en in de kolom onder ‘Aruba’, ‘Curaçao’, ‘St Maarten’ en ‘Caribisch Nederland’ steeds de aanduiding ‘✓’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 15 januari 2021.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant, in het Afkondigingsblad van Aruba, in het Publicatieblad van Curaçao en in het Afkondigingsblad van Sint Maarten worden geplaatst.

De Minister van Buitenlandse Zaken, S.A. Blok

TOELICHTING

De wijziging van de Regeling vrijstelling visumplicht Rijksvisumwet regelt een uitzondering op de, met ingang van 15 januari 2021, geldende plicht voor Venezolaanse onderdanen om een visum aan te vragen voor de toegang tot Aruba, Curaçao, Sint Maarten en de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba1. Deze visumplicht geldt niet voor Venezolaanse onderdanen die in bezit zijn van een geldig meervoudig visum voor de Verenigde Staten of Canada.

Artikel I

In dit artikel is geregeld dat voor Venezolaanse onderdanen die in bezit zijn van een geldig meervoudig visum voor de Verenigde Staten of Canada geen visumplicht geldt voor toegang tot Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland.

Artikel II

De inwerkingtreding van de uitzondering is gekoppeld aan de datum van inwerkingtreding van de visumplichting voor Venezolaanse onderdanen, te weten 15 januari 2021.

De Minister van Buitenlandse Zaken, S.A. Blok

Naar boven