Bekendmaking projectplan Waterwet Rivierhout in de IJssel, Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 11 oktober 2021, onder nummers RWS-2021/35864 en RWSZ2021-00013728 besloten om het projectplan op grond van artikel 5.4 van de Waterwet vast te stellen voor rivierhout in de IJssel.

Dit besluit is tot stand gekomen met toepassing van de procedure regels van de afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Inhoud besluit

Het projectplan Waterwet Rivierhout in de IJssel voorziet in het aanbrengen van dood rivierhout op zes locaties in de IJssel. Daarbij worden bomen met wortels en takken in water aangebracht om leefgebied voor vissen en macrofauna in de rivieren te verbeteren.

Het projectplan op grond van artikel 5.4, lid 1 van de waterwet is genoemd in de bijlage bij art. 1.1. van de Crisis- en herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet hierop van toepassing zijn.

Terinzagelegging

Als gevolg van de getroffen Corona-maatregelen zoals het sluiten van overheidsgebouwen is het op dit moment het makelijkst om de stukken digitaal te raadplegen of te downloaden via www.rijkswaterstaat.nl/verruiming_twentekanalen.

De stukken zijn op afspraak fysiek in te zien op het kantoor van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, afdeling Vergunningverlening, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem, tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling vergunningverlening, o.v.v. zaaknummer RWSZ2021-00013728 met het e-mail adres on-vergunningen@rws.nl of via telefoonnummer 06 159 528 31. Zonder afspraak is het als gevolg van de getroffen Corona-maatregelen niet mogelijk het gebouw van Rijkswaterstaat Oost-Nederland in Arnhem te bezoeken.

Verder zijn de stukkenop afspaak in te zien bij de volgende gemeentes;

  • Gemeente Lochem, Hanzeweg 8 te Lochem, bij de receptie, geopend op maandag en dinsdag van 8.30 uur tot 12.30 uur, woensdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur;

  • Gemeente Zutphen, 's Gravenhof 2 te Zutphen op afspraak, T 14 05 75 (zonder kengetal);

  • Gemeente Deventer, Stadhuis, Grote Kerkhof 1 te Deventer, op afspraak, T 14 0570 (zonder kengetal);

  • Gemeente Doesburg, Philippus Gastelaarsstraat 2 te Doesburg, op afspraak 0313-481313;

  • Gemeente Zwolle, Stadskantoor Zwolle, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, op afspraak, T 14 038 (zonder kengetal).

Het projectplan inclusief bijbehorende stukken ligt vanaf 4 november 2021 tot en met 15 december 2021 fysiek en digitaal ter inzage.

Beroep

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht beroep indienen bij de bestuursrechter. Met deze procedure legt u de zaak aan de rechter voor om te bepalen of Rijkswaterstaat het juiste besluit heeft genomen. U moet hiervoor wel belanghebbende bij het besluit zijn. U bent belanghebbende als uw belangen rechtstreeks bij het besluit zijn betrokken.

Hoe dient u beroep in?

Om in beroep te gaan bij de bestuursrechter moet u, binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt, een beroepschrift indienen. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Sector bestuursrecht van de rechtbank binnen het rechtsgebied waar de indiener van het beroep zijn woon- of vestigingsplaats.

In het beroepschrift moet in ieder geval het volgende staan:

  • uw naam en adres;

  • een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u beroep instelt (bijvoorbeeld door de datum en het kenmerk van het besluit te vermelden) en zo mogelijk een kopie van het besluit;

  • de reden waarom u beroep instelt;

  • de datum en uw handtekening.

Voor de behandeling van een beroepschrift wordt een bedrag aan griffierecht in rekening gebracht.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit treedt in werking na bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet, tenzij een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het verzoekschrift woonachtig dan wel gevestigd is.

Van de indiener van het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Rijkswaterstaat Oost-Nederland, telefonisch bereikbaar onder nummer 06 159 528 31.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, de directeur Netwerk Ontwikkeling, J.C. van Hees

Naar boven