Ontwerp-Omgevingsvisie Drimmelen

Logo Drimmelen

Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken bekend, dat het ontwerp van de Omgevingsvisie voor Drimmelen en het ontwerp-omgevingseffectrapport met ingang van 28 januari 2021 tot en met woensdag 10 maart 2021 ter inzage ligt.

Vooruitlopend op de inwerkingtreding van de Omgevingswet (volgens de huidige planning per 1 januari 2022) is een ontwerp-Omgevingsvisie opgesteld. In de Omgevingsvisie geeft de gemeente aan wat zij belangrijk vindt voor de ontwikkeling en kwaliteit van de fysieke leefomgeving.

De visie sluit aan op de Toekomstvisie ‘Voor & Door Drimmelen’, die de gemeenteraad in maart 2020 heeft vastgesteld. De ontwerp-Omgevingsvisie richt zich op de fysieke leefomgeving en is met inbreng van inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en ketenpartners tot stand gekomen. De belangrijkste ambities in de Omgevingsvisie zijn als volgt samen te vatten: samen bouwen aan de gezonde toekomst, onze blauwgroene motor, levendige dorpen en de toekomstbestendige gemeente. De omgevingsvisie is integraal en heeft daarmee betrekking op alle terreinen van de fysieke leefomgeving. De gemeente stelt één omgevingsvisie voor het hele gemeentelijke grondgebied vast.

Parallel aan deze ontwerp-Omgevingsvisie is een ontwerp-Omgevingseffectrapport (ofwel OER) opgesteld.

De gemeente Drimmelen heeft ervoor gekozen om de Omgevingsvisie als interactieve website op te stellen. U kunt de visie raadplegen via https://omgevingsvisie.drimmelen.nl. U kunt deze website ook bereiken via www.drimmelen.nl/omgevingsvisie. Het omgevingseffectrapport is via de ontwerp-Omgevingsvisie te raadplegen.

De ontwerp-Omgevingsvisie is als website beschikbaar en wordt zo in procedure gebracht.

In verband met de maatregelen rondom Corona is het niet mogelijk om de visie en het omgevingseffectrapport in het gemeentehuis te raadplegen. Eventueel is een pdf-versie van de visie beschikbaar, zijnde een compilatie van de webpagina’s van de website. Deze kunt u opvragen door een mail te sturen naar: omgevingswet_drim@drimmelen.nl.

Ter inzage

De ontwerp-Omgevingsvisie en het ontwerp-omgevingsrapport liggen van 28 januari 2021 tot en met 10 maart 2021 ter inzage en zijn te raadplegen via https://omgevingsvisie.drimmelen.nl en www.drimmelen.nl/omgevingsvisie 

Zienswijze indienen

U kunt in de genoemde termijn een zienswijze schriftelijk of mondeling indienen. Stuur uw reactie per post naar de gemeente Drimmelen, onder vermelding van “zienswijze ontwerp-omgevingsvisie” (Postbus 19, 4920 AA Made) of mail naar omgevingswet_drim@drimmelen.nl.

U kunt ook gebruik maken van het contactformulier dat u aantreft op de website van de omgevingsvisie (bij contact).

Wilt u uw reactie mondeling doorgeven? Neem dan contact op met Marja Lambregts van de afdeling Grondgebied via 140162. Uw reactie wordt dan genoteerd. U kunt zich, als u dit wens, bij haar ook aanmelden voor een onlinebijeenkomst om uw reactie te delen en/of vragen te stellen.

Informatie

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met Marja Lambregts van de afdeling Grondgebied, telefoonnummer 140162.

 

Made 28-01-2021

Naar boven