Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 26 oktober 2021, kenmerk 3269743-1017848-BPZ, houdende wijziging van het Instellingsbesluit begeleidingscommissie voor het Sociaal en Cultureel Planbureau

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 4, derde lid, van het Instellingsbesluit begeleidingscommissie voor het Sociaal en Cultureel Planbureau komt te luiden:

  • 3. De voorzitter en de andere leden worden benoemd voor een periode van vier jaren. Zij zijn eenmaal aansluitend herbenoembaar, voor een periode van maximaal drie jaren

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

TOELICHTING

Met het Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 20 december 2012, DMO/SVP-3146067, is de begeleidingscommissie voor het Sociaal Cultureel Planbureau ingesteld. Deze begeleidingscommissie heeft tot taak toezicht te houden op de wetenschappelijke kwaliteit van het werk van het planbureau en de maatschappelijke relevantie van het werk van het planbureau.

Het onderhavige besluit voorziet in de mogelijkheid om de leden van de begeleidingscommissie eenmalig te herbenoemen voor een periode van maximaal drie jaren (voor deze termijn is gekozen om zowel continuïteit als nieuwe perspectieven in de commissie te borgen). Het expliciet opnemen van de mogelijkheid tot herbenoemen is in overeenstemming met de daartoe in de ministerraad van eind 2020 gedane toezegging.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

Naar boven