Mandaatbesluit van de directie van de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO) ter uitvoering van de Wet Bibob (Mandaatbesluit Bibob van de NIWO)

De NIWO:

Gelet op artikel 2.1, vierde lid en artikel 4.1, eerste lid, en artikel 4.3a, eerste lid van de Wet wegvervoer goederen (Wwg), artikel 4, tweede lid, onder d van het Reglement werkwijze NIWO en artikel 9 van de Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen (Wet Bibob) door het openbaar bestuur en afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en artikel 2 Mandaatbesluit van de NIWO;

Overwegende dat het noodzakelijk is voor de doelmatige uitvoering van de wettelijke taken van de NIWO ten aanzien van de Wet Bibob;

Besluit:

Artikel 1 Definitiebepaling

In dit besluit wordt verstaan onder:

a. Besluit:

besluit als bedoeld in artikel 1:3 van de Awb dat gericht is op een rechtsgevolg voor een of meer rechtssubjecten.

b. Wwg:

Wet wegvervoer goederen.

c. Reglement:

Reglement werkwijze NIWO van 2 januari 2017.

d. Directie:

orgaan van de NIWO als bedoeld in artikel 4.3 van de Wwg.

Artikel 2 Mandaat

De directie van de NIWO verleent mandaat aan werknemers van de NIWO met de functie van Juridisch medewerker en de functie van afdelingshoofd voor het doen van onderzoek in het kader van de Wet Bibob waar het betreft een vergunningaanvraag, -intrekking en -weigering en het vragen van advies aan het Bureau bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur.

Artikel 3 Werkingsgebied

Het mandaat heeft uitsluitend betrekking op taken op het gebied van de Wet Bibob, waar het betreft vergunningen ten aanzien van beroepsvervoer als bedoeld in artikel 1.1 van de Wwg.

Artikel 4 Voorwaarden

De onder artikel 2 genoemde werknemers van de NIWO betrekken bij de uitoefening van de aan hen opgedragen bevoegdheden het door de NIWO vastgestelde beleid.

Artikel 5 Intrekking

Het Mandaatbesluit NIWO van 5 juni 2014 (Stcrt. 5 juni 2014, nr. 15569) wordt ingetrokken.

Artikel 6 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Artikel 7 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: ‘Mandaatbesluit Bibob van de NIWO’

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie, Directie, G.J. Olthoff

TOELICHTING

I. Algemeen

Binnen de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO) is de directie tot besluitvorming bevoegd. De directie ontleent haar bevoegdheid tot het nemen van besluiten aan artikel 4.1, tweede lid, en artikel 4.3a, eerste lid van de Wet wegvervoer goederen (WWG) en aan artikel 4, tweede lid, onder d van het Reglement werkwijze NIWO.

II. Artikelsgewijs

Artikel 2

Onder ‘Juridisch medewerker’ wordt verstaan een jurist werkzaam binnen Beleid, Bezwaar en Beroep. Onder ‘afdelingshoofd’ worden uitsluitend leden van het managementteam verstaan. In het functiehuis worden deze functies aangeduid als ‘Adviseur A, B of C’ respectievelijk ‘Manager B’.

In dit artikel wordt ‘vergunning’ gelijkgesteld aan alle producten van de NIWO die onder de reikwijdte van artikel 1 aanhef en onder lid 1 van de Wet Bibob vallen.

Naar boven