Gemeente Beesel - vaststellen bestemmingsplan 'Ouddorp 24, Beesel’

Logo Beesel

 

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 11 oktober 2021 het bestemmingsplan 'Ouddorp 24 te Beesel' heeft vastgesteld.

 

Het plan regelt de herontwikkeling van de bestaande agrarische bedrijfswoning op het perceel Ouddorp 24 in Beesel naar een reguliere woonfunctie (burgerwoning). Na inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt het huidige woonhuis gerenoveerd en wordt een aanbouw aan de achterzijde gerealiseerd. De bestaande agrarische opstallen op het terrein worden gesloopt. Er zal verder geen sprake meer zijn van agrarische activiteiten.

 

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpplan gewijzigd vastgesteld. Conform de ambtelijke reactie van Rijkswaterstaat is de plantoelichting aangevuld. Er is een aanvullende melding in het kader van de Waterwet in de tekst verwerkt. Ook is vermeld dat vanwege de ligging van het perceel Ouddorp 24 in het rivierbed er hoogwater kan optreden. Bij schade als gevolg hiervan kan geen schadevergoeding verhaald worden op het Rijk. De initiatiefnemer bouwt op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid. Vanuit het wateraspect zijn er geen belemmeringen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 28 oktober 2021 voor een ieder gedurende zes weken ter inzage bij de klantenbalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Reuver. Het raadsbesluit ligt ook ter inzage.

 

Het plan met de bijbehorende stukken is raadpleegbaar via https://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ID-nummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0889.BPOuddorp24-VA01. Het plan met de bijhorende stukken is ook te raadplegen via onze website https://www.beesel.nl > Home > Inwoners > Bouwen en Wonen > Bestemmingsplannen > Vastgestelde bestemmingsplannen.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp-bestemmingsplan alsmede door een belanghebbende die aantoont redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot de gemeenteraad te wenden. Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij degene die beroep instelt tevens binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Beesel, 27 oktober 2021.

Naar boven