Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 18 oktober 2021, nr. Min-BuZa.2021.10310-30, houdende wijziging van de vergoeding van de voorzitter van de Nederlandse multi-stakeholder groep van de Extractives Industries Transparancy Initiative (MSG EITI NL)

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, mede namens de Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op artikel 1, tweede lid van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de Minister van Economische Zaken van 16 oktober 2017, nr. Min-BuZa.2017.695-29, tot instelling van een multi-stakeholder groep EITI en artikel 2 van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 2, eerste lid, onder b, van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de Minister van Economische Zaken van 16 oktober 2017, nr. Min-BuZa.2017.695-29, tot instelling van een multi-stakeholder groep EITI wordt ‘0,15’ vervangen door ‘0,2’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan betrokkene.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, T.J.A.M. de Bruijn

TOELICHTING

De onderhavige wijziging van het instellingsbesluit Multi-stakeholder groep EITI Nederland voorziet in een wijziging van de maandelijkse vergoeding van de externe voorzitter. De inschatting van de arbeidsduur bleek te laag vandaar de verhoging van 0,15 naar 0,2 (artikel I).

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, T.J.A.M. de Bruijn

Naar boven