Kennisgeving ontwerpprojectplan Waterwet plan Millingerwaard, Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ingevolge artikel 3:12 en afdeling 4.1.2. van de algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om een projectplan op grond van artikel 5.4 van de Waterwet vast te stellen. Het ontwerpprojectplan is op 9 maart 2021 geregistreerd onder zaaknummer RWSZ2021-00007949.

Projectplan

Het Projectplan heeft betrekking op de wijziging van het plan Millingerwaard. Door de wijzigingen wordt er minder werk uitgevoerd dan in het vigerende Projectplan staat aangegeven. Er wordt minder zand overgepompt vanuit de tijdelijke opslag in de oostelijk gelegen locatie ‘oude zandwinplas’ naar de ‘omputlocatie’. Hierdoor ontstaat er in de ‘oude zandwinplas’ een natuurlijk eiland en wordt de watervoerendheid van de ‘omputlocatie’ vergroot. Door het isoleren van ‘de oude eendenkooi’ ontstaat hier een rustplek voor roofvogels zoals de visarend. Hiermee wijzigt de normatieve toestand van het waterstaatswerk zoals die vastgelegd is in het vigerende projectplan, zodat een wijziging van het projectplan nodig is om deze te formaliseren in de legger Rijkswaterstaat.

De wijzigingen hebben tot gevolg dat er binnen het gebied minder bodemmateriaal verplaatst hoeft te worden en de ecologische waarden in het gebied een extra impuls krijgen terwijl de oorspronkelijke hoogwaterdoelstelling instand blijft. De locatie is gelegen aan de linkeroever van het waterstaatswerk de Waal tussen kmr. 868.000 en kmr. 873.000 in de Berg en Dal.

Terinzagelegging

Het ontwerpprojectplan met bijbehorende stukken liggen van 1 november 2021 tot en met 10 december 2021 ter inzage op het kantoor van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, afdeling Vergunningverlening, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem, tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Voor het fysiek inzien van de stukken kunt u contact opnemen met de afdeling vergunningverlening, o.v.v. zaaknummer RWSZ2021-00007949 met het e-mail adres on-vergunningen@rws.nl of telefoonnummer 06 159 528 31.

De stukken worden ook digitaal gepubliceerd op de website Millingerwaard

https://millingerwaard.staatsbosbeheer.nl/default.aspx

Zienswijze(n)

Een ieder kan gedurende de periode van terinzagelegging zowel mondeling als schrifelijk zienswijzen inbrengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan Rijkswaterstaat Oost-Nederland, afdeling Vergunningverlening, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht, onder vermelding van zaaknummer RWSZ2021-00007949.

Inlichtingen

Nadere informatie is verkrijgbaar via de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Oost-Nederland bereikbaar via 06-15952831 of on-vergunningen@rws.nl.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, de directeur Netwerk Ontwikkeling, J.C. van Hees

Naar boven