Gecoördineerde tervisielegging ontwerpbestemmingsplan Diezerpoort, Billitonstraat en ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van zes woningen Billitonstraat

Logo Zwolle

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 28 januari 2021 gedurende zes weken tot en met woensdag 10 maart 2021 in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage ligt:

 

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan Diezerpoort, Billitonstraat

  • 2.

    de ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van zes woningen Billitonstraat

Daarnaast is het ontwerp bestemmingsplan plan te raadplegen op de website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP20015-0003

De bronbestanden zijn beschikbaar via

https://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0193/NL.IMRO.0193.BP20015-0003/

Een ieder kan op een computer in het Stadskantoor het digitale plan raadplegen.

Het Stadskantoor is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur, dinsdag en donderdag van 08.00 tot 19.00 uur.

Let op: voor een bezoek aan het Stadskantoor moet u eerst een afspraak maken. Voorlopig kan dat alleen telefonisch via tel. 14038 (5 cijfers).

De stukken kunnen, gedurende de periode van terinzagelegging, ook worden opgevraagd bij de onder “Zienswijzen” genoemde contactpersonen.

Plangebied en doelstelling van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning

Het plangebied is gelegen aan de Billitonstraat aan de achterzijde van de Thomas à Kempisstraat 98, 100 en 102. De percelen staan kadastraal bekend als gemeente Zwolle, sectie B, nummers 5341.

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning voorzien in de transformatie en uitbouw van een deel van de bestaande opstallen in de vorm van 5 rijwoningen en 1 appartement, georiënteerd op de Billitonstraat.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. Op 23 november 2020 heeft de gemeenteraad besloten het bestemmingsplan Diezerpoort, Billitonstraat en het verzoek om verlenen van een omgevingsvergunning voor het bouwen van zes woningen aan de Billitonstraat gecoördineerd te behandelen.

Zienswijzen

Gedurende genoemde termijn kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht op de volgende wijze:

  • 1.

    een ieder kan schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad;

  • 2.

    een ieder kan schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen tegen de ontwerp omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders.

    Vermeldt u uitdrukkelijk over welk ontwerpbesluit u een zienswijze naar voren brengt. Het is mogelijk om voor ieder afzonderlijk ontwerpbesluit een schriftelijke zienswijze naar voren te brengen.

    Het adres voor het indienen van de zienswijzen is in beide gevallen: Afdeling Ruimtelijke Planvorming, t.a.v. Sander Weertman, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle. 

    Ook bestaat de mogelijkheid voor diegene die een schriftelijke zienswijze in mogen dienen om gedurende genoemde termijn zijn zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u voor 6 maart 2021 een afspraak te maken met Sander Weertman, telefoonnummer (038) 498 3124 of email S.Weertman@zwolle.nl of bij Siegfried Kroes, telefoonnummer (038) 498 2784 of e-mail S.Kroes@zwolle.nl.

    Na de genoemde termijn van terinzagelegging kunnen de stukken ten behoeve van de Omgevingsvergunning, zonder het recht om zienswijzen in te dienen, worden ingezien bij de afdeling Fysieke Leefomgeving, Lübeckplein 2, te Zwolle en wel na telefonische afspraak op telefoonnummer 14038.

    Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van burgemeester en wethouders.

    Beroepsmogelijkheden

    Wij maken u attent op het volgende. Omdat de coördinatieregeling van toepassing is, geldt voor beide hierboven genoemde besluiten dat slechts beroep openstaat bij de Raad van State voor diegene die tijdig een zienswijze heeft ingebracht tegen (de) ontwerpbesluit(en) en die bovendien belanghebbende is.

Naar boven