Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 18 oktober 2021, nr. 29993690, houdende wijziging van de Subsidieregeling restauratie klinkend erfgoed in verband met het bekorten van de termijn voor indiening van subsidieaanvragen

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 7.7, tweede lid, van de Erfgoedwet;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 5, tweede lid, van de Subsidieregeling restauratie klinkend erfgoed wordt als volgt gewijzigd:

1. Aan de eerste zin wordt toegevoegd ‘en worden uiterlijk 20 oktober 2021 ontvangen’.

2. In de tweede zin wordt ‘die datum’ vervangen door ‘1 september 2021’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

TOELICHTING

Op grond van de Subsidieregeling restauratie klinkend erfgoed verstrekt de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap subsidie voor de restauratie van monumentale klinkende onderdelen van rijksmonumenten. Met het oog op uitputting van de daarvoor beschikbare middelen, bestaat er aanleiding het tijdvak waarbinnen subsidieaanvragen kunnen worden gedaan te bekorten. De keuze voor de datum van 20 oktober 2021 als laatste dag waarop subsidieaanvragen nog kunnen worden ontvangen, hangt samen met het moment van bekendmaking – en daarmee de inwerkingtreding één dag daaropvolgend – van deze wijzigingsregeling.

De wijziging van artikel 5, tweede lid, van de Subsidieregeling restauratie klinkend erfgoed gaat over de ontvankelijkheid van aanvragen; het voorziet in een fatale termijn voor de initiële indiening van aanvragen. In relatie tot artikel 6, tweede lid, van de Subsidieregeling restauratie klinkend erfgoed zij volledigheidshalve opgemerkt, dat het stellen van de fatale termijn niet tot consequentie heeft dat aanvragen die tijdig zijn gedaan, maar na 20 oktober 2021 worden aangevuld, om die reden moeten worden afgewezen.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

Naar boven