Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project A16 Rotterdam, Rijkswaterstaat

Ontwerpbesluit wijziging watervergunning Hoogheemraadschap van Delfland

De toenmalige Minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 29 juni 2016 het tracébesluit A16 Rotterdam vastgesteld. Dit tracébesluit voorziet in de nieuwe 11 km lange rijksweg die de A16 ter hoogte van het Terbregseplein verbindt met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Het tracébesluit A16 Rotterdam is op 1 augustus 2017 onherroepelijk geworden.

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voor­bereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen, ontheffingen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het tracébesluit A16 Rotterdam is een ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het ontwerpbesluit heeft betrekking op een wijziging van de watervergunning op grond van artikel 2.1 Waterwet juncto artikel 6.2 lid 2 Waterwet in samenhang met de Keur van Delfland.

Het ontwerpbesluit ter wijziging van de watervergunning (kenmerk D-21-016362) is door het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van Delfland op 6 oktober 2021 aan Dura Vermeer Infra Regionale Projecten B.V. afgegeven. Het betreft aanpassingen ten behoeve van de verbreding van de watergang van de Rodenrijsevaart op de locatie Rodenrijseweg 54, 2651 BV Berkel en Rodenrijs. Er wordt een diepe damwand geplaatst, extra water gegraven en de ophaalbrug wordt gedemonteerd, gerestaureerd en herplaatst op voornoemde locatie. De hoogte en diepte van de damwand worden ten opzichte van het eerdere ontwerp aangepast.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 21 oktober 2021 tot en met woensdag 1 december 2021 ter inzage bij het Hoogheemraadschap van Delfland, Phoenixstraat 32, 2611 AL Delft. Voor het inzien van de stukken dient u een telefonische afspraak te maken. Op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur kunt hiertoe contact opnemen met het klantcontactcentrum (KCC), te bereiken via telefoonnummer 015 – 260 81 08 of via loket@hhdelfland.nl.

Het ontwerpbesluit met de bijbehorende stukken is beschikbaar via de website www.overheid.nl. De stukken kunnen geraadpleegd worden door te zoeken op nevenstaand adres en postcode bij ‘Berichten over uw buurt’.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van donderdag 21 oktober 2021 tot en met woensdag 1 december 2021 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan het Hoogheemraadschap van Delfland.

Meer informatie?

Nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u inwinnen bij het klantcontactcentrum (KCC), te bereiken via telefoonnummer 015 – 260 81 08 of via loket@hhdelfland.nl.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, W. Warmerdam

Naar boven