Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Houttuinlaan 3’

Logo Woerden

Op 16 december 2020 heeft de gemeenteraad van Woerden het bestemmingsplan ‘Houttuinlaan 3’ gewijzigd vastgesteld (planidentificatie NL.IMRO.0632.houttuinlaan3-bVA1). Tevens hebben Burgemeester en wethouders van Woerden de benodigde hogere geluidswaarden verleend.

 

Plangebied en doel

Als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw-Middelland wordt het perceel van het voormalige kantoor van de vakbond FNV getransformeerd naar een gemengd stedelijk woongebied. In de beoogde situatie worden maximaal 265 appartementen gerealiseerd, bestaande uit zes appartementengebouwen en een parkeergebouw. De appartementengebouwen worden gerealiseerd in verschillende hoogtes. Het hoogste gebouw vormt een bebouwingsaccent van 11 bouwlagen. De overige gebouwen bestaan uit 5 tot 6 bouwlagen. Ook wordt een gemeenschappelijke parkeergarage gerealiseerd met kleinschalige voorzieningen op de begane grond. De ruimte tussen de gebouwen wordt groen en autovrij ingericht. Voor deze nieuwe ontwikkeling is een nieuw bestemmingsplan nodig.

 

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van donderdag 28 januari tot en met woensdag 10 maart 2021.

 

Het plan en bijbehorende relevante stukken kunt u tijdens deze periode vinden op www.woerden.nl > inwoners > bouwen, verbouwen en slopen > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan vinden via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen indien dit noodzakelijk is. Wilt u de stukken op papier inzien, dan kunt u telefonisch contact opnemen via het algemene telefoonnummer 140348.

 

Besluit hogere waarden

Ten behoeve van het plan zijn hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting vastgesteld. Daarom ligt ook het besluit Hogere waarde Wet geluidhinder ter inzage.

 

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit Hogere waarde hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp van een of meer vermelde besluiten hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of besluit Hogere waarde beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht in het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende hiertegen binnen de beroepstermijn eveneens beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

 

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad respectievelijk het college treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven