Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan, Hoorn

Logo Hoorn

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Veegplan (NL.IMRO.0405.BPVeegplan-va01) op 8 december 2020 gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Doel van het nieuwe bestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan brengt wijzigingen aan in geldende ruimtelijke plannen. Het gaat om een correctie van regels en verbeeldingen. Deze wijzigingen brengen de plannen in overeenstemming met de bestaande situatie.

 

Wijzigingen

De wijzigingen betreffen de volgende onderdelen:

- De boven- en ondergrondse hoogspanningsverbindingen zijn aangegeven in de toelichting, in de regels en op de verbeelding;

- De toelichting is aangepast/aangevuld op de onderdelen Omgevingsvisie Noord-Holland 2050 en cultuurhistorie;

- De functieaanduiding ‘supermarkt’ ter plaatse van Clausplein 28 is aangepast op de verbeelding;

- Op de verbeelding is de bestemming van de panden Achterstraat 24 en 26 in overeenstemming gebracht met het huidige gebruik (beneden dienstverlening en opslag, boven wonen);

- De zuidoosthoek van het terrein Schelphoek is uitgesloten van de regeling over catering, bestellen en afhalen van bereid voedsel zonder consumptie ter plaatse. De verbeelding is hierop aangepast.

 

Terinzageligging

Het bestemmingsplan, de bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen van dinsdag 2 februari tot en met maandag 15 maart 2021 voor iedereen ter inzage in het stadhuis. Ook zijn ze te bekijken op www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Indienen van beroep

Binnen de periode van terinzageligging kan tegen het besluit beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingediend door een belanghebbende die:

- tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

- aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

- het niet eens is met de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Een beroepschrift dient te worden gestuurd aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroepschrift kan ook digitaal, via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden

ingediend. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) vereist.

 

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die tijdig beroep instelt, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening of schorsing van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de inwerkingtreding van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Het verzoek om voorlopige voorziening kan schriftelijk dan wel digitaal worden gestuurd naar voornoemd adres van de Raad van State.

Voor het indienen van een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven